Att fastna i kreativiteten när det gäller matlagning är vanligt. Här kan du hitta inspiration och recept tips.
Recepten är utvecklade och skapade av mig om inget annat anges. Läs och inspireras och dela gärna vidare. Kom ihåg att recept är en bra vägledning för egna idéer. Våga testa något nytt och våga misslyckas!
Ett flertal recepten är länkade till Dinvinguide.se där jag under ett par år var med och publicerade recept och tips men även till andra sidor där jag bidragit med recept finns.
ANNAT
Temperaturtabell för sous vide – En enkel lathund för nybörjare med temperaturer vid tillagning i sous vide
Södermanlands Landskapsmåltid – Läs om Sörmlands nya landskapsmåltid
ARTIKLAR
LÄTTARE & FÖRRÄTTER
Brässerad oxsvans med ramslök, färsk tryffel och ox buljong
Halstrad vit sparris med granskott, Almnäs tegel och lardo
Krämig hummersoppa med hummerröra
Rimmad Mälargös med gurka, lime, fläder och isört
Inlagd sill smaksatt med blåbär & fläderblom
Svensk bläckfisk med ramslök, persilja, forellrom & ingefära
”Ostmacka” deluxe med ekologisk Vesterhavsost och gräslök
Vildand med tryfferad jordärtskockspuré, syrlig silverlök, mandel och hösttryffel
Färskpotatis med gräddfil, löjrom och salladslök
Vegansk maki-rulle med röda linser och tångkaviar
Gazpacho på gurka, grön paprika & dill
Grillost med kål, rostade hasselnötter och knaprig kålrot
Friterad brysselkål med riven parmesan och Dijonmajonnäs
Smörstekta kantareller med jordärtskocka, inlagda granskott och svartkål
Hummertaco med kålrot och currymajonnäs
MÄTTANDE
Klassisk Mårten gås – Gås med tillbehör
Lågtempererad vildsvinskarré med persiljerot, lingon och kantarell
Sous videbakad Skrei med bovete, fetaost, broccoli och brynt smör
Brässerat lammlägg med silverlök och pesto av ramslök, solrosfrö och Almnäs tegelost
Älgytterfilé med Vreta gulärt, smörslungad ramslök & viltsky
Kokta insjökräftor med krondill
SÖTT
Svenska jordgubbar med rabarber, getmjölk, rosenblad och harsyra
Vaniljglass med smak av popcorn
Jordgubbar med vild plockade växter & pistagenöt – Publicerades i Nöjesliv, TioMedia, Klicka här för tidningsupplaga!
Chokladkräm på Valrhona Dulcey
Chokladmousse smaksatt med fikon
Sockerkaka smaksatt med rostade Camelinafrön
TILLBEHÖR & SÅSER
Surdegs knäckebröd med kornmjöl och sesamfrön
Majonnäs, grundrecept
Mörk kalvfond
Pumpapuré med friterad ostronskivling, blåbär, koriander & äpple
Matjessillröra med saltgurka, äpple och gräddfil
Fläderblomsolja & vinäger
Rostad majssalsa på färsk majs
Vinägrett med sesamfrö & cashewnöt
Mjölksyrad ramslök
Hot sauce – fermenterad chili
Potatiskrokett smaksatt med Flodaost från Jürss mejeri
Krispigt rotselleriknyte
Granola med dinkelflingor