edsbacka bistro Nöjesliv

Fyra veckor har redan passerat!


Snart har vi redan haft öppet fyra veckor sedan vi öppnade efter semestern.

Tiden flyger iväg och vi har haft många olika tillställningar sedan öppningen. Det har varit abonnerat ett flertal tillfällen, Alla hjärtans dag, catering och även en kväll med blåmusslor och öl med Mälardalen Brewing.

Matifokus, Edsbacka
Från vänster. Smörstekt brioche med Almnäs tegelostkräm och svart tryffel (inspirerat från Frantzéns fattiga riddare). Lättrökt vildand från Äleby med syltade blåbär, brysselkål, rödbeta, bränd grädde & tallskottsolja. Pluma ”karrélock” från Närsjö gård med ärtgremolata, konfiterad lök, potatiskaka och reducerad fläsksky.

Februarimånad hade varit väldigt lugnt om vi inte haft så pass mycket runt om våra vanliga kvällar så det känns skönt att det har varit en del att stå i. Vår kvällsmeny vi har nu känns riktigt bra. Varierad och rätterna sitter ganska bra, går alltid att göra lite bättre 😉 Vi har lyckats kokat ihop 4 olika specialmenyer plus vår vanliga kvällsmeny sedan vi öppnade, allt under en tre veckors period. Bra jobbat! 🙂 Hittills bra start på året, nu fortsätter vi så!

Matifokus
Havskräfta som vi serverade en kväll vi hade abonnerat. Sotad havskräfta med störkaviar, citron & rotsellerikräm, savojkål, shisoblad & gurkört.

Nu längtar jag till våren så att man kan använda ramslök, nässlor och granskott med mera så menyn kan fyllas på med vårens gröna. Men innan dess får vi passa på att njuta av sista perioden med Skreitorsk innan Mälargösen återigen hittar tillbaka. Jag har även en biffstock från en kviga från Onsberga gård som hängmöras just nu hos Lasse på Millert & Dahlén i Stallarholmen. Det brukar vara en höjdare när vi väl får den levererad, sist tog det nog en ca 80 dagar innan den landade hos oss. Något att se fram emot alltså!

Matifokus Edsbacka
Från vänster. Ångad fjällröding med potatisgnocchi, fänkålssallad & skummad musselsås (Alla hjärtans-meny). Chokladvariation med citron och mandel. Dovhjort från Äleby med rostad morotspuré, trattkantareller, potatiskaka & viltsky smaksatt med krondill.

Vi har många kommande event på gång men störst och den kanske mest intressanta enligt mig är Chefs dinner 3.0 som är den 23 mars. Riktigt kul att äntligen få ihop en ny omgång med kockar.
Denna gång gästas vi av Jimmy Stening, Grillmästare från Strängnäs. Gustav Öhman som driver Taxinge Krog utanför Nykvarn. Markus Pettersson från 28+ i Göteborg. Pär Stenberg från Sollentuna och även min bror Johan ´smulan´ Enlund från Dufweholms Herrgård i Katrineholm som är en återkommande gestalt på dessa event, samt jag själv då!

Chefs dinner

Det kommer även fler tillfällen med Moules Night, skaldjursonsdagar under våren samt Champagneprovning med Champagnekällaren. Gillar ni Champagne borde ni boka denna provning där vi får prova 5 olika Champagner i kombination med mat. www.edsbackabistro.se 

Kul att vara igång igen, hoppas vi ses på bistron!

TIPS! Läs februari numret av Nöjesliv där en fin artikel finns om bistron samt nya marsnumret av Business Life där jag bjuder på ett smarrigt recept med Skrei. 

matifokus

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.