Hummerafton, Beer makers dinner & Mårten gås

Nu är det spikat med tre härliga kvällar på bistron. Först ut är en hummerafton i samband med svenska hummerfisket börjar på måndag den 21 september, sedan blir det beer makers dinner med Stränge Brewing. Sist men inte minst innan julbordet drar igång har vi våran tradition med Mårten gås som är mycket uppskattad.

Hummerafton på bistron innebär en fyra rätters meny bestående av tre hummerrätter och en dessert. Först ut kommer vara halstrad hummer med en fräsch sallad och morot, hummervinnigrett och forellrom. Andra rätten är en hummersoppa med äpple och rökt fläsksida. Huvudnumret består av nykokt hummer med tryffelhollandaise och middagen kommer avslutas friskt, med sorbet gjord på vårens rabarber. Kanske en ny tradition hos oss? Intresset har varit bra och hoppas på ännu mer.

På halloween den 31 oktober kommer vi anordna ”beer makers dinner” med Strängnäs bryggeriet Stränge Brewing Co, omtyckt bryggeri som nyligen börjat lansera sig i Strängnäs och runt om.
Kvällen kommer att bjuda på en fyra rätters meny med special bryggd öl just för denna kväll. Tanken är först att njuta av en middag och god öl, samtidigt som bryggarna själva är ute hos gästerna och pratar om deras öl och delar med sig av sin kunskap. Efter middagen stannar man kvar och njuter av livet och kanske provar resten av deras sortiment, spanar in malt sorter, diskuterar humle och så vidare. Eventet pågår mellan 17.00-01.00MASTER-SBC-header-trans-web

Sedan den 13 November serverar vi vår tolkning på den klassiska Mårten gås middagen. Vi håller oss i den klassiska stilen och serverar svartsoppa med krås, stekt gås med rödkål, äpple och potatis och avslutar middagen med en skånsk äppelkaka.
Nytt för i år är att vi förhoppningsvis har vi fått tag på svensk KRAV gås från Skåne, annars är det sig likt.

Efter det kommer vi att ha fullt upp att förbereda vårat julbord som startar den 2 december. Vi gjorde ganska stora förändringar förra året som uppskattades av gästerna och i år ska vi försöka förbättra ytterligare. Det gäller både mat och upplägget. I år kommer det finnas mera av lokala råvaror, råvaror som sparats sedan tidig vår, det kommer finnas en ”årets bubblare” på sillbordet likt som vi hade förra året.

Boka in er nu så ni vet vad ni ska göra dessa regniga höstkvällar.
Utöver detta har vi alltid en utsökt meny med passande drycker!
Hoppas vi ses!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.