TEMPERATURTABELL FÖR SOUS VIDE – LATHUND FÖR NYBÖRJAREN

En enkel temperatur lathund för sous vide tillagning för nybörjaren.

Kom igång med sous vide tillagningen. Här listar jag några olika råvaror och temperaturer för er som är nya vid sous vide teknik. Jag föredrar inte för lång tillagningstid då jag tycker texturen försvinner, oftast tillagar jag inte en råvara längre än 12 timmar. En genomsnittligt tillagnings tid i sous vide är ca 6-9 timmar beroende på storlek. En råvara med mindre fett och som redan är mör blir sällan bättre bara för att tillagningstiden ökar. Men testa er fram och skriv alltid ner temperaturen, råvara och tid när ni experimenterar hemma.
Det är lätt att tro att sous vide är något mirakel verktyg i köket men kom ihåg att kvaliténråvaran är det viktigaste och påverkar slutresultatet.

Hämta sous vide lathund i PDF-format

Att tänka på! Tiden som anges är cirka tider då storlek och vikt spelar stor roll hur länge det bör tillagas. Innan ni bryner råvaran efter tillagning låt den då vila ca 20-30 min innan den bryns för bästa resultat. Tiderna avser hela bitar och inte skurna portionsbitar. På listan nedan är temperatur och tid så som jag föredrar och gillar bäst men det behöver inte betyda att ni tycker likadant men det är en bra utgångspunkt för att skapa sin egen tabell.

Lycka till!