Receptet ger smet till en avlång brödform.
Ströbröd till formen behövs samt olja alt. smör för att fästa ströbrödet.
200 g rumstempererat smör
260 g strösocker
Vispa smör och socker poröst.
3 hela ägg
Vispa upp äggen och blanda sedan ihop med sockersmöret.
100 g vispgrädde
Vänder sedan ner grädden.
195 g vetemjöl från Warbro kvarn
20 g rostade Camelinafrön
2,5 g bakpulver
Blanda ihop bakpulver och Camelinafrön med mjölet och vänd ned mjölblandningen i smeten.
Häll i en bröad form.
Bakas i 175 c ca 50–60 min.
Tips!
Använd Camelinaolja för att fästa ströbrödet i kakformen. För att se om kakan är klar använder du en sticka och drar ner i mitten av kakan. Är stickan torr är kakan klar.
Den här sockerkakan är fast och krämig i texturen. Perfekt att steka till desserter med mera. Kyl ner kakan till kylskåpstemperatur innan du skär i den för att underlätta hanteringen och stekningen. Du kan läsa mer om Camelina här!