anklever

INSPIRATION

Här finns allt som kan ge inspiration med bland annat recept och artiklar.

Recepten är utvecklade och skapade av mig om inget annat anges. Läs och inspireras och dela gärna vidare. Kom ihåg att recept är en bra vägledning för egna idéer. Våga testa något nytt!

ANNAT

Första bilagan – En webbaserad samling av publicerat material från webben, om mig, MatiFokus och Edsbacka bistro.
Temperaturtabell för sous vide – En enkel lathund för temperaturer vid tillagning i sous vide

ARTIKLAR

Restaurang Gaggan, Bangkok

LÄTTARE

Brässerad oxsvans med ramslök, färsk tryffel och ox buljong
Halstrad vit sparris med granskott, Almnäs tegel och lardo
Krämig hummersoppa med hummerröra
Rimmad Mälargös med gurka, lime, fläder och isört
Svensk bläckfisk med ramslök, persilja, forellrom & ingefära
”Ostmacka” deluxe med ekologisk Vesterhavsost och gräslök
Vildand med tryfferad jordärtskockspuré, syrlig silverlök, mandel och hösttryffel
Färskpotatis med gräddfil, löjrom och salladslök
Vegansk maki-rulle med röda linser och tångkaviar <–NYTT!

MÄTTANDE

Klassisk Mårten gås
Högrev, Sous vide 61 grader
Lågtempad vildsvinskarré med persiljerot, lingon och kantarell
Sous vide bakad Skrei med bovete, fetaost, broccoli och brynt smör
Brässerat lammlägg med silverlök och pesto av ramslök, solrosfrö och Almnäs tegelost

SÖTT

Svenska jordgubbar med rabarber, getmjölk, rosenblad och harsyra
Lyxig nyponsoppa
Vaniljglass med smak av popcorn
Jordgubbar med vild plockade växter & pistagenöt – Publicerades i Nöjesliv, TioMedia, Klicka här för tidningsupplaga!
Chokladkräm på Valrhona Duley
Chokladmousse smaksatt med fikon

TILLBEHÖR

Surdegs knäckebröd med kornmjöl och sesamfrön
Majonnäs, grund recept
Mörk kalvfond
BBQ-sås med rökt chili 
Matjessillröra med saltgurka, äpple och gräddfil
Fläderblomsolja & vinäger
Rostad salsa på färsk majs
Vinägrett med sesamfrö & cashewnöt

Lämna en kommentar