Foto collage

Inspiration

Här finns utvalda recept som jag delar med mig av. En del av dem är länkar till andra webbsidor där jag finns med och bidrar med recept.

Recepten är utvecklade och skapade av mig om inget annat anges. Läs och inspireras och dela gärna vidare. Kom ihåg att recept är en bra vägledning för egna idéer. Våga testa något nytt!

Nyhet

Första bilagan – En webbaserad samling av publicerat material från webben, om mig, MatiFokus och Edsbacka bistro.
Temperaturtabell för sous vide – En enkel lathund för temperaturer vid tillagning i sous vide

Lättare & förrätter

Brässerad oxsvans med ramslök, färsk tryffel och ox buljong
Halstrad vit sparris med granskott, Almnäs tegel och lardo
Krämig hummersoppa med hummerröra
Rimmad Mälargös med gurka, lime, fläder och isört
Svensk bläckfisk med ramslök, persilja, forellrom & ingefära
”Ostmacka” deluxe med ekologisk Vesterhavsost och gräslök <<Favorit!
Vildand med tryfferad jordärtskockspuré, syrlig silverlök, mandel och hösttryffel
Färskpotatis med gräddfil, löjrom och salladslök <– NYTT! SOMMARFRÄSCHT!

Mättande & huvudrätter

Klassisk Mårten gås
Högrev, Sous vide 61 grader
Lågtempad vildsvinskarré med persiljerot, lingon och kantarell
Sous vide bakad Skrei med bovete, fetaost, broccoli och brynt smör
Brässerat lammlägg med silverlök och pesto av ramslök, solrosfrö och Almnäs tegelost

Sött & gott

Svenska jordgubbar med rabarber, getmjölk, rosenblad och harsyra << Favorit!
Lyxig nyponsoppa
Vaniljglass med smak av popcorn
Jordgubbar med vild plockade växter & pistagenöt – Publicerades i Nöjesliv, TioMedia, Klicka här för tidningsupplaga!

Tillbehör & Sånt

Surdegs knäckebröd med kornmjöl och sesamfrön
Majonnäs, grund recept
Mörk kalvfond
BBQ-sås med rökt chili 
Matjessillröra med saltgurka, äpple och gräddfil
Fläderblomsolja & vinäger
Rostad salsa på färsk majs
M