råg och dinkelbröd

Råg & dinkelbröd i långpanna

Matigt och nyttigt bröd, enkelt att lyckas med.

Degen kan upplevas kladdig och bastant men det ska den vara. Receptet ger ca 12 bitar (beroende på hur du delar degen i plåten)

600 g mjölk (kall)
25 g färsk jäst

360 g Dinkelmjöl, Warbro kvarn
360 g Stenmalet rågmjöl, Warbro kvarn
100 g vetemjöl, Saltå kvarn
12 g havssalt
50 g rumstempererat smör

Dinkelflingor alt. havregryn till topping.

Blanda allt i degbunke. Kör med maskin tills degen blir smidig och börjar fastna på kroken. Kalljäs i kyl ca 12 tim.
Låt stå i rumstemperatur ca 1 timme.
Olja in en plåt/långpanna. Fördela ut degen med fingrarna, toppat med dinkelflingor alt. havregryn.
Jäs ytterligare ca 2 tim.
Dela rutor med degskrapa (Tips! Olja in degskrapan lite lätt så fastnar inte degen på skrapan)
Baka i 225 c i ca 15 min. (ca 96c innertemperatur då vet man att brödet garanterat är färdig gräddat)

råg och dinkelbröd

 

matifokus_loga

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.