matjessillröra

MATJESSILLRÖRA

Matjessillröra med saltgurka, äpple & gräddfil

Under julbordstider men även vid midsommar passar denna sillröra utmärkt att bjuda på, enkelt och gott. Jag skapade denna röra till vårat julbord på Edsbacka Bistro och den är mycket omtyckt och har återkommit år efter år.

För bästa resultat, gör den en dag innan ni ska servera den så att smakerna hinner blomma ut. Det finns inga mått angivna i detta recept utan allt måste göras på känn. Det ska vara på ett ungefär ca 60% matjessill 10% äpple 10% saltgurka 15% gräddfil 5% majonnäs och gräslök efter smak och tycke.
Smaka sedan upp med grovt nymalen vitpeppar, salt och citron.

Detta behövs:
Matjessill, små tärningar. Jag använder mig av Norrøna Matjessill (Förmodligen bästa matjessillen)
Hängd gräddfil (räcker med att hänga den ett par timmar så den inte är så rinnig)
Majonnäs (Självklart egengjord. Recept finns här)
Gräslök, fint hackad
Syrliga äpplen, små tärningar
Saltgurka, små tärningar
Blanda ihop allt i en bunke.

Smaka upp med:
Salt
Vitpeppar (nymald med pepparkvarn för bästa smak)
Citron (saft + zest)
Cayennepeppar

Servera som ett tillbehör eller med en knäckemacka.
Lycka till!

matifokus_loga

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.