Högrev, Sous vide

Idag har många hemmmakockar inskaffat sig sous vide maskiner och cirkulatorer så jag tänkte dela med mig av ett enkelt recept på högrev. Man behöver inte göra mycket själv utan det krävs endast tid.

20160516_101015
Högrev, skivad. ca 700 g

Det ni behöver är
Sous vide maskin alt. cirkulator
Vackumpackare 
En rejäl bit högrev av bra kvalité 
Salt och eventuellt svartpeppar.
(För extra smak, lägg en bunt med till exempel färsk timjan eller andra torra smaksättare i vackumpåsen)

Salta köttet rikligt. Bryn i rejält med smör. Vakuumpacka (tillsätt örterna om det ska användas) och tillaga sedan i 61 grader i ca 6-8 timmar. Om högrevs biten är stor som till exempel i ett stort stycke så tillaga ca 10 timmar. Plocka ut köttet ur påsen och tranchera upp det på längden. Enkelt och gott.
Högreven kommer vara medium stekt efter den angivna tiden och temperaturen.

Gör en god sås till till exempel en riktigt kalvskymajonnäs eller BBQ-sås.

Tips
Servera med en klassisk tomat och löksallad med persilja och vinäger. Under grillsäsong så använd grillen och lägg i några rökspån och ni kommer få en riktigt god grillsmak. En liten lathund med olika temperaturer och råvaror finns här!