Gårdshuset på Äleby

Nu är vi igång!

Härlig start på hösten!

Nu är vi i gång på Äleby och förra veckan avslutade vi en intensiv vecka med öppet hus under Aptitrundan Höst. Kul att se några ”Edsbacka gäster” som hittade ut. Gårdshuset på Äleby är normalt inte öppet för drop in gäster utan endast för slutna sällskap. Det finns dock tillfällen då alla är välkomna som tex när vi anordnar temamiddagar.

tobias andersson

Äntligen börjar jag bli lite varm i kläderna efter sommarens paus. Det är det en stor omställning på vad jag gjort de senaste åren. Kontrasten mellan Äleby och Edsbacka är det som gör det extra intressant. Att nästan helt byta arbetssätt och inriktning på den dagliga verksamheten var nog också något som behövdes för min del. Men det betyder också att jag måste ändra mitt tankesätt att arbeta då det skiljer sig en del från arbetssättet jag har blivit van vid.

Nu måste jag och Patrik hitta våra roller när vi ska samarbeta. Vilket förmodligen tar en stund att arbeta in men det kommer kanske naturligt när vi arbetat ihop en stund. För Patriks del som har varit där en längre tid innan mig kanske vissa saker blir mer naturligt att han gör, speciellt nu i början. För min del så är allt nytt. Allt från arbetssätt, miljön och förutsättningarna. Jag tror att tillsammans kommer vi skapa bra lösningar och kombinera våra arbetssätt som passar platsen bra och optimerar våra förutsättningar, där vi redan har börjat med små justeringar.

Vi arrenderar köket och matsalen på Äleby under den större delen på året. Men det speciella är att under juni-september kan lokalerna hyras ut till tex bröllop. Då ansvarar dem själva för tex cateringfirma och köket och matsalen styrs inte av oss. Det betyder att det rörs om i grytan en del under dessa tider. Men vi kan såklart även då erbjuda våra tjänster men det är då upp till den som hyr vem/vilka de ska anlita för att ordna med mat och matsal. Kort och gott, vi arrenderar köket och lokalerna mellan 1 september till sista maj, mellan dessa månader kan vad som helst hända! 😉

lammiddag

I höst kommer vi anordna våra första egna temamiddagar på Gårdshuset. Först ut den 28/10 är en middag med lamm som huvudråvara. Vi kör ”nose to tail”. Vi har beställt hela lamm från Onsberga gård. Utifrån det skapar vi en 5-rättersmeny + aptitretare. Kommer bli riktigt roligt. Den 11 november är det dags för Gåsamiddag. Klassisk inspirerad gåsmiddag, från svartsoppa till skånsk äppelkaka. Vår tolkning av en klassisk gåsmeny med 4 serveringar + aptitretare. Äleby ligger väldigt avsides ute på Selaön men det praktiska är att det finns övernattningsmöjligheter på gården. Läs mer om våra event här!

Men redan nästa helg den 23 september är det Svampfestivalen på Äleby. Ett öppet event för alla som pågår från kl 11.00 och avslutas med ett Svampkalas. Svampkalas är en middag av Tre Kockar i Sörmland med vänner. Ett långbord, många serveringar & oändligt gemyt. Läs mer om Svampfestivalen! Festivalen är ett måste för den svampintresserade, oavsett kunskapsnivå.

Det fortsätter även med ett externt event den 21 oktober. Då anordnar Benny Skyttman och Rocco Gustavsson en Gastronomisk Resa i Sörmland med start i Eskilstuna. Resans höjdpunkt (enligt mig) blir kvällens middag som är på Gårdshuset på Äleby. Läs mer och boka!

Höstens kalender är inte tom! 😉 Se till att boka minst ett av dessa tillfällen.
Utöver detta är vårt fokus konferens, en eller två dagars, en del jaktlunch/middagar och privata tillställningar.

Vi ses!

matifokus_loga

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.