äleby matsal

Tillbaka till verkligheten!

Sommaren är över och nu börjar ett nytt kapitel på Äleby gård & Gårdshuset på Äleby

Efter en lugn och stressfri sommar är det nu dags att åter ställa sig i köket. Under juli har jag avvecklat Edsbacka bistro och restaurangen och fastigheten är nu i vila. Allt är ordnat och lämnat i fint skick för att smidigt kunna lämna över till ny ägare och verksamhet. I augusti har jag mestadels bara varvat ner och tagit det lugnt och är nu redo för nytt äventyr. Hoppas på en försäljning av Edsbacka och fastigheten under hösten.

Under sommaren har jag startat ett nytt bolag MatiFokus Kock & Konsult Sörmland AB. Bolaget är min nya utgångspunkt och jag kommer husera på Äleby gård ute på Selaön tillsammans med Patrik Arneke som sedan tidigare drivit köket där under namnet Gårdshuset på Äleby men nu ska vi driva och utveckla verksamheten tillsammans.  Jag erbjuder även andra tjänster som tex uthyrning som kock och konsultuppdrag inom restaurang. Sommaren 2023 blev alltså då MatiFokus gick från hobby till företag. Jag startade sidan matifokus.se i mitten av 2015 och har haft den som en hobby och ett sidoprojekt jämsmed Edsbacka. Så det känns extra roligt att utveckla det till nästa steg.

äleby gård
Matsalen på Äleby gård

Ska bli en spännande höst och roligt med något nytt efter ca 12 år på Edsbacka. Förhoppningsvis kommer detta vara något som är mer anpassat för ett familjeliv där jag kan anpassa privatliv och arbete på ett smidigare sätt men ändå göra det som jag tycker om allra mest. Så är ni intresserade av catering, konferens, kalas, bröllop, jaktmiddagar mm i en unik och naturnära miljö är det från och med nu Gårdshuset på Äleby ni ska kontakta. 😉

Äleby gård är en herrgård och viltanläggning med ca 900 hektar mark ute på Selaön och restaurangverksamheten bygger på slutna sällskap men vid enstaka tillfällen kommer det även vara öppet för alla som vid temamiddagar och event. Matsal och kök är beläget i den ombyggda ladugården som du ser vid ankomst. Där finns även en gårdsbutik med viltkött. Följ mitt nyhetsbrev för att få information om våra event och temamiddagar men också aktuellt från vad som sker inom MatiFokus.

Så till hösten rörs det om i grytan rejält med nya rutiner, nytt kök, ny kollega, ny arbetsort och nytt bolag. Vi ses väl på Äleby?! 🙂 Följ Gårdshuset på Äleby på Instagram och Facebook.

Tips!
Kom och besök Gårdshuset på Äleby under Aptitrundan höst. Vi kommer delta på söndagen den 10/9 och kokar ihop en härlig gryta inspirerad av Sörmlands landskapsmeny (som bl. a. jag och Patrik varit med och tagit fram) samt fika kommer finnas. Äleby gård kommer även att ha gårdsbutiken öppen. Selaön bjuder på ett flertal andra producenter som även öppnar sina verksamheter denna helg så gör er lilla besöksrunda.

Vi ses!

matifokus_loga

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.