gårdshuset

Nya äventyr!

Sista tallriken serverad!

En märklig känsla på flera sätt men också spännande för att se vad framtiden kan erbjuda.
Nu väntar lite vila blandat med att avveckla den nuvarande verksamheten i väntan på att en ny tar över. Fastigheten säljs med verksamheten vilket gör försäljningen lite svårare men inom sin tid kommer det såklart hitta ny ägare. Dock såklart trist att fastigheten kommer stå tom en stund innan en ny verksamhet drar i gång.

Men det känns som att vi avslutade med huvudet högt och körde på ända till sista tallriken var serverad. Att avsluta efter egen begäran och ett spikat slutdatum gjorde att det var lättare att jobba mot slutet.

 

Tiden på Edsbacka Bistro har varit en otrolig personlig resa och format mig som yrkesperson. Jag kom till Edsbacka 2011 direkt efter en säsong på Gotland och blev kvar mycket längre än vad jag hade kunnat ana. Ett jobb jag heller inte sökt och planen var att jag skulle tillbaka dit jag jobba innan jag åkte för att jobba en sommarsäsong.

Att jag sedan skulle driva restaurangen och få möjligheten att forma verksamheten efter egen filosofi efter Christer Lingström var heller inget som jag hade kunnat föreställa mig. Nu har jag varit där den större delen av mitt yrkesliv. En tuff resa och ångrar ingenting men ska bli roligt med något nytt. Är stolt vad vi har lyckats leverera genom åren i en stad där gastronomi inte är en naturlig del av vardagen och där vi fått agera ”matrebeller”. Avslutar med stolthet! Stort tack för hejarop och lyckönskningar, det värmer!

Nu när jag har haft lite mer ledig tid så passade jag på att åka på en snabbvisit på Selaöns enda vingård. Härligt med drivande människor med passion! Ser fram emot hur ni kommer utveckla er verksamhet och eventuellt inom kort kanske vi kan dricka äkta ”Selaöbubbel”. 🙂

selaön vin

Vad sker härnäst?
Frågan jag säkert fått 1000 gånger senaste halvåret. Men nu är det klart och från och med september kommer ni hitta mig i köket på Äleby gård. Tillsammans med min branschkollega Patrik Arneke kommer vi att driva och utveckla köket på Äleby under namnet Gårdshuset på Äleby. Ett roligt och intressant samarbete där vi båda har ett stort intresse för det sörmländska skafferiet och hantverket.

Patrik och jag har aldrig jobbat ihop på det här sättet innan men vi har lärt känna varandra främst genom att vi båda har styrelseuppdrag för Sörmlands Matkluster. Patrik har sedan tidigare ansvarat för köket på Äleby men får nu efter sommaren förstärkning av mig och tanken är att kunna utveckla verksamheten ytterligare.

Följ med på vår resa via Instagram och Facebook. Ni som följt Edsbackas nyhetsbrev kommer i framtiden få nyhetsbrev från MatiFokus. Om ni inte redan är registrerade för nyhetsbrevet, gör det nu! 😉

gårdshuset

Vårt primära fokus kommer vara konferenser och företagsevent men även bröllop, jaktmiddagar, kalas och catering. Läs mer om Äleby gård här. Har ni ett företag som brukar konferera eller intresserade av en företags kickoff? Hör av er! 🙂 Andra förfrågningar är såklart också välkomna. Förfrågningar skickas till gardshusetab@gmail.com 

Ser fram emot en utmanande och rolig höst!

matifokus_loga

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.