edsbacka

Nytt menyupplägg

Snart öppnar vi för säsongen 2023 och där med blir det ett nytt menyupplägg.

Att hitta kompetent personal är inte lätt och inför öppningen 2023 har jag ännu inte hittat en lämplig kollega i köket. Det betyder att jag måste tänka om för att kunna mäkta med driften och köket själv. Jag kommer tills vidare att erbjuda fasta menyer med val av 2, 3 eller 4-rätter med några enklare tillval utöver menyn och allt detta väljs så klart på plats. Det blir alltså ingen a la cartemeny nu närmsta tiden. Det kommer dock vara prisvärt, lekfullt, vällagat och gott! 🙂

edsbacka bistro
En skiss på hur det kommer se ut. Obs! Ej aktuell meny.

Det skulle vara ohållbart för mig att försöka klara av allt vad det innebär i köket samt att sköta med driften av verksamheten samtidigt så något behöver göras om vi ska kunna hålla öppet någorlunda normalt.

Lösningen blir fasta menyer som kommer variera med tiden och den aktuella menyn kommer finnas uppdaterad på hemsidan varje vecka. Det kommer förstås bli delade meningar om detta men som situationen är så finns det inte så mycket mer att göra just nu. Jag behöver kompetent personal om jag ska kunna fortsätta i samma stil och jag har heller inte möjligheten att lära upp på plats för det skulle helt enkelt vara för krävande.

Det går tyvärr inte att dela på sig, även om man ibland skulle önska det. Oavsett med dessa förändringar kommer det ändå att innebära en hel del extra jobb för mig men det är i alla fall genomförbart och restaurangen kan vara öppen. Jag hoppas att nya upplägget tas emot bra och att förståelse finns. Målet är såklart att vi ska återgå till att servera a la cartemeny igen.

Jag ser ändå fram emot det nya året och uppstarten, det kommer bli grymt! Några specialmiddagar är inplanerade och vi kommer bland annat att ha extraöppet vissa högtider som Kristi Himmelsfärds dag, mors dag, nationaldagen och förhoppningsvis får vi även till ett gästspel innan sommaren. Bokning och menyer kommer som vanligt finnas tillgängligt på hemsidan när det närmar sig och är bokningsbart.

Lite rolig läsning i Svenska Dagbladet som publicerades den 13 januari då de listade 6 ”destinantionskrogar” och övernattning med närheten till Stockholm. Edsbacka Bistro var med, läs hela artikeln här! (låst artikel utan prenumeration) Bra pepp inför 2023 🙂

Jag letar fortfarande efter en kock, sprid ordet! Och jag letar även en efter diskare som vill jobba extra på helgerna. Fredag och lördagskväll är det som gäller för diskare. Inga specifika krav behövs men man behöver vara en arbetsvillig och alert person. Hör av er till mig omgående! strangnas@edsbackabistro.se

Nu ska jag njuta av de sista semesterdagarna och ladda för årets premiär och uppstart!
Hoppas vi ses!

matifokus_loga

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.