jordärtskocka

Dags för Vintermenyn

Nu kör vi de sista två kvällarna med a la cartemenyn!

För att sedan ge plats för vårt nya koncept Vintermenyn – med smak av Sörmland, som har premiär den 1/12.

Ska bli spännande och ser fram emot servera Vintermenyn, ett koncept som är här för att stanna och som ersätter vårt klassiska julbord. Julbordet känns som det tillhör det förflutna och känns inte alls modernt med tanke på vad som krävs för att kunna leverera ett bra julbord. Hur man än gör så blir det alltid svinn, mat ska förberedas i mängder, det är allergier hit och dit, ena är vegetarian och den andra äter inte fisk, och den tredje är gluten & laktosintolerant.

Det blir inte en lätt uppgift att skapa en bra helhetsupplevelse där samtliga får samma kvalité. Med tanke på vår storlek av restaurang, personalstyrka och filosofi så är Vintermenyn med smak av Sörmland ett koncept som följer restaurangens inriktning och röda tråden finns med ända fram till slutet och inget som skapar onödigt svinn, både med mat och dryck. Känns som vi har hittat rätt och det krävdes en pandemi för att kunna bryta ett 10-årigt mönster med julbord, en tradition som vi ärvde med övertagandet och har varit svårt att bryta sig loss ifrån.

vintermeny edsbacka
från förra årets Vintermeny

Även om vi skapade vår egen prägel på vårt julbord med mycket lokala råvaror och egenproducerat så har det aldrig riktigt känts rätt, det var mestadels för gästens skull som vi fortsatte och något som förväntades av oss. Stressen och tiden som lades ner innan ens julbordet började är inte många människor som skulle tycka vara okej på sitt eget arbete och själv få uppleva. Och det är inget som syns utåt då det är dessa oändliga osynliga timmar som krävs för att skapa något som pågår så pass många veckor och dagar.

Vintermenyn är inte helt okomplicerad den heller men är på en helt annan nivå som inte går att jämföra. Om man tänker ekonomiskt och hållbart är detta även bättre.

Vintermenyn består av 6-rätter där Sörmland har huvudrollen. Vi sparar och förädlar en del råvaror under de olika säsongerna från året för att sedan kunna erbjuda intressanta smakkombinationer och upplevelser även i mörkaste december. Menyn hålls alltid hemlig så ett öppet sinne krävs för att upplevelsen ska bli så bra som möjligt, dock är det aldrig några konstiga saker vi serverar men en kräsen person kanske ska äta någon annanstans. 🙂

Förra året var premiäråret och med relativt kort varsel fick vi ihop ett bra koncept och meny som nu har finslipats ytterligare och förmodligen kommer bli bättre för varje gång vi gör detta. Det är inte varje dag vi serverar 6-rättersmeny till ca 30 personer fyra kvällar i veckan, under tre veckors tid så det är en utmaning i sig. Allt från porslin, glas och rutiner måste ses över och måste anpassas för dessa veckor. Skillnaden från vår vardagliga verksamhet och detta är som natt och dag.

White guide Edsbacka Bistro

Ska bli jäkligt roligt och förhoppningsvis ett perfekt avslut på året. Efterfrågan har varit bra och vi är i princip fullbokade samtliga kvällar. Det finns några enstaka platser kvar för er som missat att boka, annars kan man maila oss och skriva upp sig på väntelista för önskat datum. Boka bord här eller kolla efter lediga tider! Efter dessa veckor kommer vi hålla vinterstängt fram till sista helgen i januari. Efter ett turbulent år med skyhöga toppar och djupa fall så ska det bli otroligt skönt att få återhämta sig.

Här om veckan var tydligen White Guide och besökte oss (deras besök är hemliga) och det blev en trevlig recension av det, dock skulle jag säga att den var väldigt odetaljerad och smått ordfattig skriven. Borde ha funnits mer och skriva om kan man tycka. Men alltid kul och uppskattat att de besöker oss och extra kul att vi håller Strängnäs på matkartan. Läs från White Guide här!

Gästspelet ”Kitchen take-over” hos Eskilstuna Ölkultur i Slussvaktaren blev en riktigt bra kväll. Vi fick ihop en intressant och bra meny, trots begränsat kök (eller typ inget kök alls) 😉
Rolig med en fullsatt kväll, speciellt efter som vi på Edsbacka var först ut på deras nya koncept ’Kitchen take-over’ och blev lite försökskaniner. 😉 Hoppas vi satte en bra standard, kanske blir fler gånger!

ölkultur

Nu kör vi sista veckorna med fullfokus på Vintermenyn och med semester i sikte! Vi ska avsluta på topp!

Vi ses!

matifokus_loga

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.