innergården

Sommar!

Äntligen är sommaren här med allt det innebär. Utökade öppettider, sommarmeny och förhoppningsvis härligt väder.
Vi hade som vanligt stängt under midsommarveckan för en kortare återhämtning innan vi drog igång ordentligt. Mat och dryck står alltid i mitt schema och bland annat blev det en god middag på restaurang Hantverket och var under midsommarhelgen på hotell Borgholm där vi åt klassisk midsommarlunch och som avslutades med en middag ‘Lilla Alvaret’. Bra uppladdning! Båda ställena rekommenderas.

Hotell Borgholm
Hotell Borgholm

Det har varit glest med inlägg nu under våren, det har inte riktigt funnits tid, ork och det har även varit väldigt lugnt men svårjobbat med tanke på alla restriktioner som varit det senaste halvåret. Det är otroligt skönt att nu lägga det bakom sig men vi kan sammanfatta det med att säga att det har varit tufft. Nu blickar vi istället framåt och ser fram emot en bra sommar och förhoppningsvis en höst utan restriktioner!

Nu under kommande månader börjar vi spara råvaror inför Vintermenyn i december. Vintermenyn som gjorde premiär förra året kommer vi fortsätta med istället för vårt julbord. Det var dags att göra något nytt och detta blev superbra och håller sig mer inom våra ramar. Sommarens mest “soliga” smak har redan lagts in i frysen för att väcka sommarminnen till liv i mörka december.

Restaurang Hantverket
Restaurang Hantverket

Vi lyckades ändå genomföra ett fantastiskt kockgästspel i mitten på maj av Anders Johansson, årets ekokock 2020. Det blev väldigt lyckat och bra stämning som livade upp den trista våren och gav extra energi innan försommaren kom. Kul var det! En kort Instagram video kan ni se här! 

Är otroligt taggad nu inför sommarsäsongen, ska bli skönt med fullsatt restaurang igen och sommarmenyn känns bra. De lättade restriktioner med bland annat max antal gäster vid samma bord är nu 8 personer inomhus och igen gräns utomhus. Dock kommer vi ha en gräns på max 8 personer både ute och inne. Det är för att vi ska kunna flytta in våra gäster om det blir dåligt väder då innergården inte är väderskyddad samt att det fortfarande ska vara minst 1 meter mellan sällskapen. Vi har ju inte så stora ytor att flytta runt borden på. Nu under sommaren tar vi emot sista bordsbokningen kl 21.00 och stänger kl 23.00, öppet tisdag – lördag. Läs sommarmenyn och öppettider med mera på edsbackabistro.se

Sommarens meny innehåller bland annat buffelmozzarella från Öja gård och även, som förra året en råbiff på deras buffelkött. Mälargös och dovhjort finns såklart kvar men med nya tillbehör. Nytt är bland annat en fantastisk karré av Mangalitza gris från Onsberga gård. Sommarmenyn innehåller alltid en jordgubbsdessert och detta år är den unik med sin smakkombination och så klart väldigt god. Med KRAV-gubbar från Morraö odlingar, som vänds ihop med en jordgubbssås smaksatt med lime, en fräsch sorbet av granjuice och gurka, tillsammans med krispigt bovete och ananastagetes är den ett perfekt avslut på en middag. Ett måste för jordgubbsälskaren! Som vanligt har vi våra duktiga sörmländska leverantörer bakom oss som ger oss en fantastisk möjlighet till en unik och smarrig meny!

edsbacka bistro
Råbiff, Mozzarella, Mälargös, fläskkarré & jordgubbar. Tips! Kolla Instagram för en bättre förklaring på dessa rätter

De senaste månaderna har vi blivit drabbade av så kallade “no-shows” nästan varje helg, alltså folk som bokar bord men sen inte dyker upp eller avbokar. Det har blivit ett problem då vi har det nästan varje helg och vi tar in som max 35 personer, det blir märkbart. Nu under sommarmånaderna kanske man kan täcka upp det med droppgäster men planeringen och tiden det tar väger inte upp.

Nu förra helgen hade vi tex ett sällskap på 6 personer samt ett sällskap på 2 personer som inte kom eller bokade av. Vad jag sett så är det flera restauranger som i vanliga fall inte drabbats av detta förut som nu upplever samma problem. Vi får se om detta håller i sig eller inte men håller det i sig så måste vi göra ändringar i hur vi hanterar våra bokningar. Vi kör på som vanligt nu under sommaren och utvärderar till hösten, just nu mitt i sommarsäsongen är det ändå ingen bra idé att byta bokningssätt. Men trist är det och tråkigt att folk inte har mer respekt och hjärta, det krävs så lite för att boka av sitt bord. Alltid är det något! 😉

Kom nu och njut av sommarens fräschaste råvaror och vår mysiga innergård. Nya drycker, nya rätter och till och med nya ansikten i personalen. Kom och testa allt!
Vi ses!

 

matifokus_loga

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.