Välkommen våren!

Våren är alltid välkommen men i år känns den extra bra!

För några veckor sedan fick vi uppmärksamhet i Di weekend efter ett hemligt besök av deras testare. Otroligt roligt att få vara med på Di´s kroglista. Känns kul att få uppmärksamhet får något vi jobbat med länge nu och att det ger resultat. Vi jobbar ofta mot strömmen men bibehåller vår filosofi, inte alltid lätt i en liten stad som vi är verksamma i och där utmaningarna är många och ibland oväntade. Om ni vill läsa hela reportaget så är det helgbilagan den 26 mars. Kul pepp efter en långtids svårigheter med allt som sker och ger lite styrka till sommaren!

di weekend edsbacka

Våren är alltid välkommen och nu efter påsk börjar det verkligen kännas att den är på gång på riktigt. Längtar till soliga vårdagar med friska vindar som ger de där efterlängtade första primörråvarorna. I och med det kommer det såklart att ske ändringar på menyn. För 2 veckor sedan bytte vi ut vildand mot innanlår och denna vecka är det den vegetariska huvudrätten som byts ut och förhoppningsvis nästa vecka får dovhjorten nya fräscha tillbehör. Snart även dags för rabarber att ta plats på dessertsidan, väntar dock på de svenska rabarberna.

Som ni kanske kommer ihåg gästade jag Osprey farm & studio´s Långlunch förra året och i år är det dags igen. Den 1/8 är det min tur att skapa magi på odlingen. Boka platser redan nu https://www.ospreysweden.se/langlunch.

Förra året blev succé! Till största del kommer det serveras grönt från odlingen i olika utföranden och rätter men kommer såklart ta med mig råvaror och komplettera med. Mälargös kommer vara min huvudråvara men andra spännande unika och lokala råvaror kommer finnas med. Kommer bli grymt, en upplevelse! 🙂

långlunch osprey farm
Långlunch 2020, Osprey Farm & Studio

Vi har de senaste veckorna börjat med lunchöppet på lördagar. Det var segt de första veckorna men börjar nu sakta rulla igång. Besökarna består till största del av dagsturister, främst från Stockholmshållet och förvånande nog ytterst få lokalbor. Som ett komplement till serveringstopp vid kl 20.00 utökade vi tiderna på lördagar för att kunna erbjuda fler gäster plats då de flesta önskar boka bord hos oss på lördagar. Vi har en relativt stor efterfrågan men vi kan inte bemöta den, till största del beror det på serveringsstoppet kl 20.00 vilket gör det olagligt att servera något efter det klockslaget.

Dilemmat är att vi har bord men kan inte ta emot gäster på alla platser. Vi hinner inte med, både i kök och matsal och att ta in mer personal är uteslutet efter som vi inte kan få så pass mycket i mer försäljning som det ser ut just nu. Vi hoppas verkligen de släpper det nuvarande serveringsstoppet och ändrar till kl 22.00 från och med maj. Men ser trots allt ljust på framtiden och tror sommaren kommer bli riktigt bra!

Vi fortsätter med våra middagskassar fram till midsommar men vi kommer att minska antalet portioner som erbjuds varje vecka då försäljningen svajar för mycket och vi måste minska svinnet som kan uppstå. Problemet är ju också att inte bara restaurangerna har det tufft utan också våra underleverantörer, vilket påverkar utbudet, framförhållningen och vår planering markant.

Årets först kockgästspel är den 15 maj. Anders Johnsson gör ”come back” och det kommer bli minst lika bra som sist. För 3 år sedan gjorde han gästspel hos oss, och vilken succé det blev! Då var han aktuell som finalist i Årets kock, nu är han aktuell med kokboken HÄRIFRÅN och vann även Årets Ekokock 2020. Kokboken kommer så klart finnas att köpa på plats, signerad dessutom!

anders johnsson

Med det lokala och hållbara i fokus är det ingen hemlighet att det även är temat på gästspelet. En 4-rättersmeny med utvalda drycker erbjuds denna kväll. Det kommer vara begränsat med platser, ni förstår säkert varför efter det senaste årets turbulens.

Med goda marginaler mellan sällskapen, max 4 personer vid varje bord och fantastisk mat, dryck och värdskap kommer detta kunna gå att genomföra alldeles utmärkt. Vi kommer att kunna erbjuda ca 32 platser denna kväll och hoppas ni är lika nyfikna på detta som vi är!

Eftersom vi har nuvarande restriktioner med serveringsstopp kl 20.00 gäller så öppnar vi redan kl 15.30 och tar emot sista bokningen 17.00. Skippa lunchen och ät en tidig middag hos oss i stället!

Som en bonus, precis som förra gången kommer Emma Frick, Sommelierer och säljare på Sigva och presenterar och pratar mer än gärna vin med er. Kan inte annat än att bli en dunderkväll! Boka via mail! 

Vi ses!

matifokus_loga

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.