edsbacka bistro

Höst & lågsäsong.

Nu har vi gått över till lågsäsong och öppettiderna är reducerade.

Lågsäsong betyder att vi från september till slutet av november har öppet för a la carte fredag och lördag. Övriga dagar går det bra att abonnera.

I vanliga fall börjar vi med julbordet i slutet av november men eftersom 2020 är året med förändringar kommer vi inte servera julbord eller ens julmat. I år får ni äta julbord hemma!
Istället kommer vi att servera en avsmakningsmeny på 6 rätter som vi kallar för Vintermeny.

Vintermeny Edsbacka

Vintermenyn kommer serveras 4 dagar i veckan, kvällstid och kommer kosta 600kr/p. Mer information om vintermenyn finns på hemsidan. Något för dig som är trött på julmat! Ska faktiskt bli riktigt kul att göra någonting helt annat. Självklart kommer avsmakningsmenyn att ha Sörmland som inspiration och utgångspunkt och vi har redan nu börjat spara råvaror för att kunna erbjuda en intressant och spännande meny med det lokala i fokus.

Hänt en del i köket också. Vi har nytt blod sedan någon vecka tillbaka, ut med det gamla in med det nya. Vi välkomnar Emil och säger hej då till Clara som körde sin sista service för någon helg sedan. Tack för den här tiden, bra kämpat och lycka till med det nya! 🙂

Nu blir fokus på att lära upp nya kocken för att bli den ”maskin” vi behöver. Lite tufft i början och man får räkna med lite fel de första veckorna. Men det känns bra och jag tror jag hittade rätt. Otroligt svårt att hitta nya medarbetare, speciellt kockar då jag till stor del måste gå på magkänsla och personkemi och försöka se potentialen som kan finnas och därefter lära upp dem efter bistrons anpassning.

Dock blev inte allt som planerat med serveringspersonal och är just nu en personal kort. Vad jag trodde skulle bli en möjlighet och något som vi verkligen skulle kunna dra nytta av blev tillslut 2 steg tillbaka. Så är ni intresserade att jobba i matsalen med oss? Hör av er! 🙂

Hösten är här och denna vecka återupptar vi middagskassarna. En del ändringar sedan i våras men i helhet likadant upplägg. Se meny och mer information här!

hummerafton
Foton från tidigare år..

Idag 22/9 är det svensk hummerpremiär för säsongen och den 3/10 kör vi Hummerafton, en hyllning till det svarta guldet. Just nu är det fullbokat men vi har en väntelista för de som önskar. Riktigt kul med sådan bra respons. Vi har haft hummerafton varje år sedan 2015, härlig tradition vi har skapat. Menyn bygger på 1st hummer/person och utifrån det skapar vi en 5-rättersmeny och menyn varierar för varje år. Tidigt i morse gick första hummern på fiskauktionen i Göteborg för 34 000kr/kg.

Kockgästspelet med Kristofer Winnerhed börjar boka på, vill ni säkra er plats så se till att boka nu. Den 17/10 kommer bli årets första och sista gästspel hos oss. Passa på!

För några veckor sedan han jag med att åka till Gotland. En 24-timmars visit med Krakas krog som huvuddestination. För 9 år sedan gjorde jag min sista kocksäsong i Visby och det var även då som jag senast besökte Krakas krog. Nu 9 år senare var det dags igen.

krakas krog

Kan säga att det var nog den bästa helhetsupplevelsen detta år. Vi körde hela paketet och övernattade på Krakas. Självklart finns bara en meny, det man väljer är egentligen endast dryck. Eftersom Ulrika Karlsson, som äger och driver Krakas krog också är ett känt ansikte när det kommer till vin så var det ett självklart val att även ta vinpaketet till menyn.

Krakas har som helhet fokus på hållbarhet. Både mat och vin är noga utvalt. Menyn överraskade i smak och jag tror att det ”kryddade” hela vistelsen lite mer (jag är ju ändå kock med förkärlek till mat), dock var det ett otroligt värdskap genom hela besöket. Maten består till stor del av grönt och självsäkra upplägg, inte så mycket ”dutt dutt”. Bästa rätten var helt klart en servering med kålrot som huvudråvara. Imponerande hur en kålrot kan bli så bra och god.

krakas krog

Från ankomst, med bubbel i trädgården på trallen i anslutning till rummet, till middagen där vi började med ännu med bubblor och snacks i trädgården under ett stort äppelträd, till att avsluta middagen med kaffe och avec på verandan, morgonens frukost och en uppfriskande dusch i uteduschen med skogsdungen som utsikt. Om du vill rymma vardagen i 24 timmar, åk dit!

krakas krog

Allt gott, vi ses!

matifokus_loga

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.