Samhällskris och drabbade branscher!

Vad gör vi? Och vad kan vi göra?

Är tacksam för den stora efterfrågan för middagskassarna vi erbjuder denna vecka! Det har varit bättre än väntat så är otroligt tacksam för det, det värmer! Vi kommer även att erbjuda en middagskasse nästa vecka, dock en annan meny men samma upplägg och pris.

Champagnemiddagen som är på lördag kör vi som planerat. Några avbokningar har det blivit men ser ingen anledning att ställa in detta event. Ska bli kul på lördag, ni som har bokat, grattis!
Dock så kommer vi inte ha ha öppet på fredag kväll då bokningsläget och intresset i princip är noll. Vi kommer endast lämna ut våra middagskassar mellan 17.00-18.00 för att sedan stänga för dagen.

middagskasse

Nästa vecka, om inget drastiskt på bokningsläget händer kommer fredagen endast vara öppen för utlämning av middagskassarna men vi kommer att ha öppet som vanligt under lördagen. Så hoppas vi att de som vill gå ut och äta gott passar på då. 🙂 Är ni intresserade av en middagskasse eller undrar om aktuella öppettider finns allt uppdaterat på vår hemsida www.edsbackabistro.se

För vår del kan vi klara denna mörka tid bara hysterin lägger sig och de som är friska ser till att leva ett förhållandevis normalt vardagsliv. Samhället stannar inte bara för att viruset finns, det måste snurra vidare. Stötta allt från butiker, restauranger, frisörer och hotell, alla dessa och många fler lider just nu. Kedjereaktionen som kommer till följd av detta blir värre när efterfrågan av råvaror och material inte längre finns. Handla lokalt har aldrig varit viktigare!

Som sagt så tror jag att bistron kommer klara sig genom detta hyfsat bra trots omständigheterna, dels för att vi redan har begränsade öppettider, få anställda och sedan innan dragit ner på kostnaderna eftersom vi normalt sett är under vår svåraste period på året, dock var en pandemi inte väntat och just nu kan vi inte ens kan en få handfull av gäster i restaurangen under de få dagar vi har öppet.

Utan vårt ekonomiska stöd som vi har skulle vi dock vara ute ur leken. Vi har ställt in ett flertal temakvällar, abonneringar är avbokade och bokningsförfrågningarna är noll. Allt utom ens kontroll

Det drabbar oss, likaså alla andra. Allt beror ju förstås på hur länge detta ska pågå?! För oavsett om man stänger ner en dag eller två så finns omkostnaderna fortfarande kvar i allt från el, vatten, kassasystem, telefon och andra avtal som rullar på som vanligt. I dagsläget handlat det mesta om att minska förlusterna.

Just i denna situation är det skönt att vara en liten företagare där mycket hänger på ens egna insatser och omkostnaderna kan hållas nere, men svagheten blir om jag själv skulle bli sjuk på något sätt. Då måste bistron stängas ner helt och konsekvenserna blir större. Nog om detta! 

Vad gör vi då? Jo vi som är friska och glada men inte tillhör riskgrupper ser till att ta vårt ansvar i samhället och går ut och och lever livet som vanligt. Om man tillfrisknar efter sjukdom så tar man igen sin ”förlorade” tid och njuter av livet. På så sätt kommer hjulen att spinna vidare. Finns ingen anledning att samhället ska stanna upp för detta. Konsekvenserna efteråt blir bara värre om man inte förstår allvaret i denna situation, och det gäller inte bara Covid-19 viruset utan allt som kommer därefter med förlorade jobb och konkurser. Allmänt sunt förnuft kommer vi långt med och hoppet är inte ute!

Som verksam inom en drabbad bransch hoppas jag detta snart är över och mina leveransen för lokala råvaror stannar inte upp bara för detta. Förra veckan fick jag hem två fina biffstockar från Ösvreta gård som hängt sedan i slutet av januari, och denna vecka får jag 3 st helfall lamm från Onsberga gård. Tanken är att de kommer upp på den nya menyn, som är tänkt att börja så fort som möjligt.

En härlig vårnyhet är att de vilda örterna är på gång och den svenska ramslöken som redan går att skörda. Fantastiskt! Kommer att servera den första löken nu i helgen på Champagnemenyn tillsammans med nystyckat lamm.

Ses vi?!
Eftersom vi inte har öppet på fredag kväll så passade jag på att boka ett restaurangbesök och det var inte svårt att få bord tyvärr. Passa på!

matifokus

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.