japanese oxheart

Sista rycket!

Tiden går fort när man har roligt!

Sommarsäsongen är över strax för denna gång. Vet inte riktigt hur jag ska summera denna sommar men den var annorlunda, svajig, blöt, varmt och oförutsägbar. Långtråkig start med ojämn beläggning på restaurangen. Man vill ju ändå ha fullt ös sommartid, från början till slut, det är ju det man har laddat för och säsongen är kort här i Strängnäs. I slutändan blev det trots allt en helt ok sommar. Som jag sagt förut så har det känts som det har varit mindre turister i hamnen den här sommaren än det brukar vara, jag tror det ostabila vädret har varit en stor orsak. När solen och värmen stannande, gjorde även besökarna det.

Är nöjd över sommarmenyn som har levererat bra och jag fick in skapligt med lokala råvaror som har täckt upp en hel del på menyn under sommaren. Mest sålda rätten har helt klart varit Mälargös. Råbiff har sålt överraskande bra och jag tror att den här sommaren har den sålt som mest hittills. Kul! På varje sommarmeny finns alltid råbiff med av innanlår från Magdakullan men tillbehören varierar, alltså aldrig serverad med klassiska tillbehör.

pop up

Ser fram emot höstens event, där flertal finns uppskrivna på bistrons hemsida. Nästa pop up är under planering och datum samt plats är bestämt. Det kommer bli den största hittills med 30 st gäster och en ny plats. Nya bekantskaper från Osprey Sweden har skapats under sommaren och det är även hos dem vi kommer att anordna nästa pop up dinner club. Naturnära och precis intill odlingen kommer middagen att ske. Ni som finns med på mejllistan kommer inom kort få inbjudningslänk samt mer information om eventet. Håll utkik, ni vill inte missa detta!

Nya rätter ska snart ta plats och vi säger hej då till sommargrönsakerna och kalla förrätter. Vad det blir får vi se, än så länge har jag bara fått ihop stödord för menyn. Men vissa huvudråvaror är redan bestämda som fläskkarré från FarCon/Närsjö gård, Mälargösen är kvar som fiskråvara samt Dovhjort från Äleby gård.

Denna vecka blir sista veckan vi har öppet tisdag-lördag, sedan återgår vi till fredag-lördags öppet igen och öppnar övriga tider för slutna sällskap samt temamiddagar, så som Skaldjursonsdagar som kommer vara 2 gånger i månaden hela hösten fram till vi börjar med julbordet. Andra återkommande temamiddagar är Mårtensafton och hummerafton.

Kvitter i Parken fick revansch med både väder och besökare den 1/8 i Ugglans park. Det kändes riktigt bittert när regnet öste ner första Kvitter i parken i början av sommaren. Alla timmar vi lagt ner under hela våren för att få till dessa två omgångar bara regnade bort, så att få en revansch med sol, besökare och ett lyckat event kändes otroligt bra. Som företagare fick vi inte igen mycket i merförsäljning, men att vara med att skapa liv och rörelse i centrala Strängnäs tror jag är positivt på längre sikt för alla, även mig själv, bistron och för alla andra som är verksamma i stan. Jag hoppas alla företag som bidragit har känt att det var värt deras insats och att vi nästa år kan få till 2 st fullträffar och att skapa ett årligt återkommande event.

Kvitter i Parken 2019
Kvitter i Parken 2019 arr: föreningen Vi Runt Hamnen

Ibland kan man ju tycka att ungdomar inte kan bete sig, det kan inte medelåldersfolk heller. Bara förra vecka blev vi av med 2 blommor ink. krukor samt att någon har slängt ut vågen och lagt undan den på innergården, som egentligen hör hemma på toaletten. Tidigare i somras blev någon avundsjuk på vår handlotion och tog med sig den. Tvål är nog den vanligaste saken att gäster tar med sig, vi bytte till en billigare variant för ca 1 år sedan eftersom det förra märket var för attraktivt.

Med det sagt så ser jag fram emot hösten och att få tillbaka vardagslivet igen.
Sista veckan med sommaröppettider, vi ses!

matifokus

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.