island

Sommartider

Nu är vi igång!

Förra veckan ändrade vi våra öppettider som vi alltid gör efter midsommar och nya sommarmenyn gäller. Lättare smaker och vissa återkommande rätter så som ”sommarens råbiff” finns med. Råbiffen finns med varje sommar på menyn men har alltid nya tillbehör. Detaljen är innanlår från Magdakullan som den alltid har varit. Årets tillbehör är Eneby ost från Jürss mejeri, fänkål, nobisdressing smaksatt fermenterad ramslök & yoghurt, höstärta och örtsallad. Enkla och fräscha smaker. Kom och smaka! Ett måste är jordgubbsdesserten med svenska gubbar och limoncelloglass, bra avslut på en middag. www.edsbackabistro.se 

sommarmeny

 

fläktbyte

Uppstarten efter midsommar har inte gått helt smärtfritt. Första dagen som vi spenderade i köket med förberedelser inför öppningen så dog motorn till köksfläkten. Så senaste veckan har vi varit utan köksfläkt, inget utsug alls. Vi har kört klassiskt korsdrag och bordsfläkt, varmt men värst av allt är nog stekoset under service som lägger sig som en dimma i köket. Ny fläkt var på plats redan i fredags men efter det har det tillkommit nya problem vi elinstallationen och hoppas verkligen på att det blir ordnat idag. När fläkten återigen snurrar väntas en storstädning i köket efter allt steksot som snurrat runt i köket senaste veckan. Fantastiskt!

Vi hade Robin & Jocke förra torsdagen på innergården som blev väldigt populärt, inte riktigt beredd på att det skulle bli så mycket den kvällen. Vi hade väldigt tur med vädret och så var vi en personal mindre än vad vi hade planerat men det gick nog rätt bra ändå efter lite teamwork.  Men väldigt roligt att så många kom. Nästa gång är den 10/7 med start kl 20.00.

island

Under ledigheten innan midsommar var jag på Island, vilket land! Helt otroligt. Mycket intryck av landskap, natur och mat. Bra standard på mat och dryck och inte alls så dyrt som alla säger. Om man ska jämföra så kan man säga ”Stockholmspriser”, och det gäller på allt. Om ni inte vart där än lägg till det i besökslistan! Vi åt bland annat på restaurang Dill, Sümac och Matur og Drykkur. Alla tre var bra och värt ett besök. På Dill trodde jag dock mer på maten än vad det var och jag kanske kan förstå varför de tappade stjärnan i guiden i år. Allt var gott och modernt upplagt men väldigt förväntade smaker och inte så mycket som stack ut, de saknade ”det” för att det skulle bli en nivå uppåt. Annars trevlig ställe! En riktigt bra kombo på Dill var en granité på rödbeta med ett Lambrusco (natur) vin som matchade grymt bra ihop. Helt klart kvällens bästa rätt och kombo!
Hos Matur og Drykkur åt jag nog den bästa tempurafriterade torsktungan. Tempurasmet med öl och en riktigt saftig tunga tillsammans med dansk remouladsås. Väldigt enkelt men väldigt gott. Beställde även in ett helt torskhuvud som var bräserat i kycklingbuljong och sedan penslat med en bärglaze som de sen brända av med brännare precis innan servering. Till det fick man enkla tillbehör som ugnsbakad potatis och kålsallad. Maten är rustikt och traditionellt Isländskt med en twist. Rekommenderas!

island

Imorgon torsdag 4/7 är det premiär för Kvitter i Parken, missa inte det! Kl 17.00-20.00 finns underhållning för hela familjen. Köp gärna med er en färdig picknickkorg från utvalda butiker/caféer. Mer information finns på virunthamnen.se 

kvitter i parken kvitter i parken

 

 

 

 

 

 

 

Nu fokuserar vi på sommaren och hoppas att allt rullar på och vi får många glada gäster.
Hoppas vi ses!matifokus

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.