matifokus

Maj har svischat förbi..

Som vanligt går tiden alldeles för fort.

Mer sällan nya inlägg här men är mer aktiv med händelser via Instagram. Maj har varit en varierande månad på olika sätt. I söndags var det mors dag och vi hade öppet för en 3 rätters lunch. Vi hade som vanligt en fast 3 rättare med val av kött/fisk vid huvudrätt och temat var primörer. Trevlig meny med fräscha smaker. Till en början var bokningstrycket väldigt lugnt men trots det blev det rätt bra i slutändan. Vid alla sådana här högtider är det nästan alltid förbokningar som gäller och det är också specialmenyer och inte a la carte.

mors dag 2019

Menyerna uppdateras som vanligt hela tiden och senaste veckorna har det varit ändringar varje vecka. Även på dryckeslistan har det varit ändringar med allt från vin, öl till cider. Om ni vill hålla bättre koll på allt som sker på bistron borde ni prenumerera på bistrons nyhetsbrev, där meddelas alla kommande händelser den närmsta tiden samt ändringar i menyerna och dryckeslistan.
Just nu pågår planeringen inför sommaren och som alla år innan öppnar uteserveringen efter midsommarveckan, i år v.26 och även då utökar vi våra öppettider.

Mitt senaste projekt är på baksidan där jag gjort en liten köksträdgård med diverse grönt, just nu mestadels tomatplantor och lite örter. Men det blev mer jobb än jag trodde att få ihop allt men nu är det viktigaste på plats och nu behövs endast sol och kärlek.
Själva innergården kommer vara sig lik, inga större ändringar där. Vi kommer att kunna ha ca 30 sittplatser för middagsgäster och ca 20 i loungen. Nu återstår bara att damma av utemöblerna och städa upp i utebaren så är det redo för att öppnas. Vi hoppas på smygpremiär när Champagneklubben ska ha sin ”modevisning” på innergården 5 juni, håller tummarna för fint väder. Men redan nu är uteloungen öppen på kvällarna så länge det inte regnar. Vi har infravärmare så det värmer skönt även vid kyligare väder.

maj
Utåt sett rullar allt på som vanligt och bör inte vara några konstigheter, samma öppettider, samma inriktning med lokala och svenska råvaror och menyerna uppdateras efter säsong och tillgång. Nya kocken Clara är lagom inkörd inför sommaren och vår sommarjobbare Tim i köket kommer tillbaka för en 3:e sommar med oss. Matsalspersonalen är sig lik, kanske något nytt ansikte kommer finnas ibland 🙂 Vi har de 2 sista skaldjursonsdagarna nu på onsdag 29/5 och den 12/6 innan vi tar sommaruppehåll till senare i höst. Några få platser kvar!

När Vasaspelet drar igång med sina föreställningar uppe vid domkyrkan kommer vi i år igen att servera dryck och i år även lättare matbitar. Så kom till oss i pausen och ta något att äta och dricka. Vi har tillstånd att servera alkoholdrycker under pausen, så kallad pausservering inom våra serveringsgränser.

abborre

Vårens väder har gjort att en del fiske och en hel del grillning vid lediga dagar varit i fokus. Att laga mat utomhus är extra skönt, speciellt när man står inomhus hela dagarna. När grillen tänds så tillagas så mycket som möjligt på grillen och all tillagning inomhus undviks.

Kom förbi bistron och säg hej!

loga

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.