ämnes gurka

Personalbyte

In med det nya och ut med det ”gamla”

mathiasSkämt och åsido, ett personalbyte är krävande och mer extra jobb än man kan tro. Mathias körde sitt sista pass i lördags efter ett år hos oss. Tack för den här tiden, det gjorde du bra! Snart kan du också bli kock 😉 Clara kommer att ta hans plats och började smygköra redan förra veckan som en uppvärmning. Clara kommer senast från Gripsholms värdshus i Mariefred där hon har jobbat de senaste åren. Det känns bra, men oavsett hur bra man är så är det alltid en inkörningsperiod för varje ställe man är på. På bistron kanske det är snäppet värre med rutiner och vardagliga ”regler” än andra kök/restauranger då jag själv som driver bistron alltid är på plats och det blir mina regler rakt igenom. Är man på ett större ställe där cheferna inte alltid är med och arbetsteamet är större så är det lättare att man tummar på vardagliga rutiner och regler, kan vara jobbigt att följa men alltid väldigt enkelt när man gör det. Men det är ju inga konstigheter! Ser fram emot en livlig sommar med nya och gamla kollegor.

Äntligen har den svenska sparrisen anlänt. Nu finns den hos oss fram till midsommarveckan när den svenska säsongen oftast slutar. Passa på! Inom kort kommer även den vita sparrisen men vi får nog vänta någon vecka till. Den kommer byta ut jordärtskockan på förrätts sidan. Vi får se vad den får för smarriga tillbehör, kanske buffelmozzarella från Öja gård?
Vi har en ny rätt med lamm och grön sparris som ni får gotta er med så länge. På bistrons baksida håller jag på att skapa en liten köksodling med pallkragar och krukor. Ska bli kul att äntligen få igång det, har haft det i planerna i flera år nu att jag ska fixa men sen så helt plötsligt har sommaren passerat. Men nu saknar jag bara jord och lite kärlek så kan jag börja. Bladgrönt kommer så länge från Hornuddens trädgård som levererar fina primörer varje vecka.

primörer

En tråkig sak är att vi fick ställa in vår Champagneprovning med Champagnekällaren som skulle varit ha varit för några veckor sedan. Intresset var för dåligt så det kändes inte värt att köra den tyvärr. Vi kommer inte hinna med någon innan sommaren utan i såna fall blir det i höst. Provningen är med mat och dryck i kombination och det skulle serveras 5 st mindre tillagade rätter samt en utvald Champagne till varje rätt.

Snart är det även mors dag, närmare bestämt den 26/5. Dags att boka om ni vill äta en vällagad 3 rätters lunch. Under samma helg anordnar Sörmlands matkluster Aptitirundan Vår (25 & 26 maj) och vi kommer servera en primörmeny med lokala råvaror. Båda menyerna är endast för bokningar och kommer kosta 525kr/p. Menyn kommer upp på bistrons hemsida inom kort. www.edsbackabistro.se Nu i maj och juni har vi de två sista Skaldjursonsdagarna för säsongen, passa på att boka om ni vill äta skaldjur en sista gång hos oss innan sommaren, nästa tillfälle blir i höst.

Vårens solstrålar är efter längtade och det har varit varmt de senaste veckorna men det vore väldigt trist om det blir likadan torka som förra året. Det är redan riktigt torrt i marken och vi hoppas det vänder snart. Vore så tråkigt med ännu en sommar med torka. Vi ber till vädergudarna för lite regn och att sommaren blir ”normal”! Men en sak är i alla fall bra med vårens fina väder är att grillningen har blivit lite roligare och tillfällena oftare 🙂 Det har grillats en del de senaste veckorna. Dagliga uppdateringar sker på Instagram så följ med där om ni vill se aktuella händelser.

strängnäs hamn

Som jag har skrivit om tidigare så har jag under våren varit med och startad en ideell föreningen med några andra lokala aktörer som heter Vi Runt Hamnen. Nu har vi kommit en bit på vägen och även hemsidan är uppe. Inom kort kommer även mer information om event med mera finnas tillgängligt. Vi finns även på Facebook och Instagram för er som vill följa, och det borde ni göra! 🙂
Allt vi gör i föreningen är ideellt och alla event är familjära och helt gratis, till stor del tack vare generösa lokala företag och drivna personer som ställer upp.

Kom och njut av vårens primörer!
Vi ses.

matifokus loga

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.