utomhusmatlagning

Tiden springer iväg!

Snart dags för att duka upp julbordet och efter det blir det semester och ytterligare ett år har passerat.
Året som varit har varit speciellt på flera sätt. Största förändringen är att jag har skött om driften för bistron själv och även med ny personal, både i köket och servisen har det börjat nytt blod under årets gång. Men vi är ett bra team nu så det känns tryggt. Ständigt nya utmaningar och uppdrag. Det har varit otroligt kul men samtidigt tufft. Man vill ju kunna klona sig själv ibland. Att samtidigt stå i köket under service, preppa, vara kreativ och uppdatera menyer och event, leta råvaror från närområdet, försöka sig på matsalsarbete och köpa in och prova nya viner och övriga drycker, leka vaktmästare, köra kontorstid och få in möten…ja ni fattar! Listan kan göras lång.
Sen lyckas man ju alltid ha projekt på sidan om också, som receptpubliceringar och vår pop up dinner club som jag kör. Vi hade 1 års jubileum för några veckor sedan. Fyra pop up middagar hann vi med under en 1-års period, rätt bra men man skulle vilja kanske få in 1 till under året, dock svårt att tajma rätt med tiden. Slutar alltid med att vi råkar planera in event när det är något annat samtidigt så man får dubbelt upp. Men så länge det är kul fungerar det bra!

höeldad vildsvin
Höeldad vildsvinskarré från pop up.

Nu närmast har vi Mårtensafton med klassisk meny, fars dag med en 3 rätters lunchmeny samt en sista skaldjursonsdag innan all fokus är på julbordet.
Julbordskvällarna börjar fyllas upp så det är verkligen hög tid att planera in ett besök om ni vill äta Sörmlands personligaste julbord?! Dessutom med lokala smaker. 🙂
Fick idag första laddningen med löjrom från Stallarholmen. Årets fångst ser inte så lovande ut så det verkar bli mycket mindre mängder än föregående år. Hoppas att vi kan täcka upp den kommande årsförbrukningen så blir jag nöjd!

På måndag anordnar jag och Sörmlands matkluster Mötesplats Matverk som ersätter regiontävlingen Matverk. Ska bli spännande och se vilka produkter som deltagarna tar med. Däremot har det varit svårt att nå ut till rätt personer, speciellt när riksfinalen blev inställd i år p.g.a. utebliven sponsring och vi ändrar hela upplägget för att ändå föra tävlingen och intresset vidare. ”Bra” start första året man ska vara med att arrangera Matverk Sörmland. Samma dag avslutas eftermiddag/kvällen med medlemsmöte för Sörmlands matkluster med föredrag och mingel. Det som är nytt i år är att det är öppet för alla, endast föranmälan krävs.

pumpa
Igår var P4 Sörmland förbi bistron och vi gjorde ett inslag på Svantes sörmländska smakresa med tema pumpa. Vi snacka pumpa och gjorde 4 olika varianter med pumpa. Soppan med asiatiska smaker blev en ny personlig favorit, ibland lyckas man! Ni kan lyssna på en ihopklippt version här.

Sedan sist har jag bland annat varit och besökt Adam & Albin i Stockholm, ett favorit ställe av den bättre klassen. Snyggt presenterat, gott, stilfullt och bra service. Testa om ni inte varit där.

adam albin

Som vanligt så är det mycket som är på gång och sker mellan inläggen så gillar man att se matbilder och annat kul så kan ni hålla er uppdaterade på Instagram och Facebook.

Vi ses!matifokus

[supsystic-social-sharing id=’2′]

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.