Tobias Andersson

Älskar hösten. Råvarorna, vädret och lite lugnare tempo.

Vi har haft en bra övergång till nya öppettider och höstens första event och gästspel. Under månaderna som kommer har vi flera temamiddagar utöver vår vanliga kvällsmeny och slutligen drar vi igång med julbordet innan vi räknar ner för semester. Men innan dess är schemat fullspäckat!
Senaste veckorna har varit händelserika och förra veckan gick åt till att förbereda inför gästspelet med Anders Johnsson. Gästspelet blev en hit och det var riktigt bra stämning i restaurangen (och köket såklart) Det som var extra roligt med det här gästspelet är att vi använde oss av våra vanliga lokala leverantörer för menyn som skapades. Kolla menyn här!

Igår hade vi säsongens första kväll med Champagneklubben där ost och Champagne var temat. Ostaffären i Strängnäs hade med sig passande ost till Mathelin Extra Brut som var kvällens utvalda.
Nya menyn rullar på och den smakar verkligen sensommar och höst, om ni inte testat så är det dags nu! Öppettiderna är nu fredag och lördagskvällar från 17.00. Övriga tider går det som sagt bra att boka som slutet sällskap i större grupp eller komma till oss dagtid och ha dagskonferens.

Vi har även fått några fina nyheter på vår dryckeslista för den som önskar. Förutom några nya fina viner i listan finns bland annat en grym Hantverkscider på 100% ekologiska äpplen från Pomologik som vi nu serverar istället för alkoholfritt bubbel. Riktigt bra ersättare! Samma person står även bakom en Apple ice wine på Gravestein med äpplen från Bjäre som vi nu har med i listan. Värt att testa! Den serverades också på gästspelet med desserten som bestod av ingefärsinkokta äpplen och höglass.
En bra nyhet för vinälskare är att vi kommer varje helg att erbjuda ett finare vin på glas med hjälp av Coravin. Just nu erbjuder vi ett rött och ett vitt från Alban Vineyards.
Som vanligt kan se se alla kommande event och temamiddagar på bistrons hemsida www.edsbackabistro.se

majs klippinge gårdTIPS!
Besök Sörmlands pärlor under Aptitrundan som är inom kort. Upptäck lokala mathantverkare och bönder. Om ni inte varit hos Klippinge gård och plockat majs så är den riktigt god, bra tips om man älskar majs! Men det finns så mycket annat också så se till att planera er rutt så ni hinner med flera besök under samma dag.

Som jag hintade i förra inlägget så blir det en ny pop up i oktober. Så för er som är sugna, håll koll på mailen när inbjudan kommer. 14 platser och först till kvarn gäller som vanligt. Kan avslöja att temat är ’vilt’. Det är nästan precis 1 år sedan vi gjorde första pop up middagen och vi har utvecklat konceptet för varje gång. Hittills har vi gjort tre middagar, alla med olika teman och ca 11 serveringar.

Det var allt. Häng med på sociala medier, det är där det händer! 🙂

MatiFokus

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.