humla

Sommarsäsongen är över

Tack och bock för en härlig sommar. Hänt en hel del, motgångar och framgångar som det bör. Vädret har varit helt sjukt, inte alls roligt att jobba med denna konstanta värme sedan maj. Men vi alla har hållit ut och nu verkar det bli lite skönare och även lite regn. Värmen har även bidragit till att utbudet av lokala grönsaker har varit sämre än tidigare och i början av sommaren så var gästerna även lite segstartade. En del gäster i snurr men inte många som orkade käka flera rätter och sitta och umgås en längre tid utan det var mer en huvudrätt och något att dricka sedan hej då. På bistron har fokus alltid varit på maten och inte ett ställe som man bara går och dricker på utan mer mat och dryck i kombination. Men sen efter några veckor så släppte det trots ihållande värme och gästerna började också spendera och blev långvariga. Trots allt är jag nöjd med sommaren, allt från meny och gäster till personal. Vi har haft två tillfällen med trubadur, den första krockade totalt med fotbolls VM och blev trots allt helt ok men sista tillfället för någon vecka sedan sen blev riktigt succé. Vi har de senaste åren haft trubadur i början av säsongen och en gång på slutet, blir som en invigning och ett avslut varje år. I år fick Robin & Jocke spela vid båda tillfällena. Sommarens storsäljare på menyn var Mälargös, tror värmen bidrog till att många ville äta fisk. Gjorde även ett personligt rekord med två tillfällen i live-radio P4 Södermanland under en månad, spännande!

Vi hade även äran att få leverera mat till FarCon/Närsjö gård på Erika och Oscars bröllop som var i slutet i juli. Vädret var emot oss på flera sätt men allt fick ett gott slut i alla fall. Stort grattis till er!

bröllop

Nu närmast så har vi ett gästspel av Anders Johnsson, finalist i tävlingen Årets kock. Lördagen den 1 september kommer det serveras en 4 rätters meny med fokus på grönt. Det finns några platser kvar för er som önskar, men passa på de kan försvinna fort eftersom vi endast kör en sittning med ca 45 platser. Det kommer bli GRYMT! Har även bestämt att återuppta skaldjursonsdagar en gång i månaden fram till julbordet med start i september. Kolla på edsbackabistro.se för alla datum och andra kommande händelser.

Nu på tisdag startar vi igång med Rotary lunch igen och har även restaurangen extra kvällsöppet på onsdag samt torsdag, självklart är det öppet fredag och lördag kväll som vanligt. Från och med v.34 återgår vi helt till endast fredag och lördags kvällar och öppnar övriga tider för slutna sällskap med mera.

pop up dinner club
Två månaders långpanna över och hoppas att tid finns för återhämtning med lugnare dagar och kvällar. Snart dags att planera och sätta nytt datum för nästa STRÄNGNÄS POP UP DINNER CLUB som förmodligen blir i oktober. Nya sensommar/höstmenyn är på gång och rätter kommer bytas ut successivt. För er som missat så publicerades ett nytt recept från mig på dinvinguide.se med en grön gazpacho och kammussla, perfekta sommar förrätten.

Äntligen närmar vi oss hösten och flera temamiddagar och event är inplanerade, ska bli skoj att börja med nästa period på året. Häng med!

Vi ses!

MatiFokus

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.