innergården edsbacka bistro

Nu är sommaren igång och vädret har inte svikit oss.

Vädret har varit soligt, kanske för soligt om man ska tänka på råvaror. Torkan drabbar många på flera sätt. dovhjort Äleby gårdDjuren har svårt att hitta bete, grönsakerna saknar vatten och solen har varit för stark. Men vi har oavsett en mycket trevlig sommarmeny med lokala smaker och anknytningar.
Som vanligt har jag många bollar i luften. Idag hade jag en snabb intervju i P4 Sörmland i programmet Förmiddag och ikväll spelar Robin & Jocke på innergården. Det kommer bli livat ikväll! Om ni vill lyssna på P4 intervju så är det runt 12.00 i sändningen.

Här om dagen gick jag också ut med ett nytt gästspel hos oss av Anders Johnsson, som bland annat är aktuell som finalist i Årets kock. Gästspelet äger rum den 1 september. Det är redan halvfullt så om ni vill ha en plats se till att boka nu! Fokus kommer vara på grönt och menyn är som vanligt hemlig fram tills middagen och den består av 4 rätter plus 1 snacks. Priset kommer vara 1250kr/p inklusive dryck till maten. Kommer bli riktigt skoj!
Nya samarbeten har även börjat och det är med nya Malmköpings gourmetgrönt som äntligen har kommit igång med sin odling efter de tog över efter Jan. Det blev ett glapp på några säsonger men kul att återigen kunna handla fina grönsaker bara några mil från bistron. Ska bli spännande och se vad de kommer erbjuda i sommar.

råbiff magdakullan jordgubb och kokosSom jag pratat om tidigare så har jag blivit tävlingsledare för Matverk Södermanland i år och ska arrangera tävlingen för Sörmländska landskapet och locka fram Sörmlands nya stjärnskott och produkt som ska få tävla i riksfinalen Matverk 2019 i Nyköping.

Eftersom sommartider kräver sin arbetstid och väldigt mycket som händer och sker så kommer det inte bli så mycket aktivitet här på MatiFokus under sommaren. Kom och besök oss på bistron istället! 🙂

Ha en fin sommar, vi ses! MatiFokus

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.