innergården, edsbacka bistro

Många bollar i luften!

Länge sedan jag hade tid att skriva här men den här veckan har jag haft tid till annat.

fermenterad hot sauce
Egengjord fermenterad hot sauce, serveras till våra ostron.

Sedan sista inlägget har jag haft tredje upplagan av Pop up dinner club, Mors dag, varit på årliga Champagnedagen på Grand, vi har bytt några rätter och tillbehör, sista skaldjursafton har varit, samt sommaravslutning med Champagneklubben med modevisning tema klänningar och Rotary har haft sina sista luncher innan sommaruppehållet. Maj och juni har verkligen varit upp och ner. Det ovanligt varma vädret har inte varit till vår fördel på bistron. Den har varit lugnare än vanligt men svårt att förutspå hur våren blir när man sitter och planerar under vintern, men periodvis varit fullt upp med saker och ting ändå. Vi har haft cateringar, slutna sällskap, pausservering på Nya Vasaspelet och event samt varje fredag och lördag restaurangen öppen som vanligt.

Det finns gäster som ska argumentera varför vi inte öppnat uteserveringen och att det är dåligt för oss att vi inte har det osv. Vi har haft loungen öppen för dricka gäster, alltså den främre delen med lounge möbler utan matservering och har därför inte tillåtit gäster att äta där av olika anledningar. Om vi väljer att inte öppna matserveringen på innergården så är ju upp till oss och inte till gästen att argumentera och ge oss ”tips” på hur vi bör göra. Att vi ska göra undantag för dem med mera. Vad vet de om hur saker och ting fungerar? Hur mycket mer som krävs av oss att öppna upp där med dubbelt så mycket serveringsyta och dubbelt med platser för matgäster? Hur våra förutsättningar ser ut?
Vi kommer aldrig att vara den där restaurangen som bara slår upp uteserveringen bara för att det är 30 grader varmt i maj och skottar ut mat och dryck och hoppas på det bästa. Vi vill bibehålla kvalitén av det vi serverar och även att kunna fylla upp personalplatserna som krävs för att kunna öppna med större serveringsytor och samtidigt behålla den standard vi vill stå för. Vi har har det väldigt tufft med personal som även många andra har, men det finns även en annan stor faktor som gör skillnad. Inte för att höja oss till en annan nivå än andra men vi har höga krav på oss av våra gäster samt döms hårt om folk inte blir nöjda, mycket tack vare varumärket Edsbacka. Ett märke som många tycker att man måste bära upp med en viss standard. Det har sina begränsningar att jobba vidare med ett så stort varumärke och som har så mycket historia bakom sig men samtidigt finns det även fördelar. Jag står för det vi gör och är stolt över vad vi erbjuder som en liten bistro i Strängnäs. Vi kan inte ha allt, därför finns flertal restauranger man kan besöka så utbudet blir komplett. Vi erbjuder något som ingen annan i närområdet har och vi jobbar hårt för att behålla och föra det vidare. Kom hit med ett leende och respektera det vi gör! Med det sagt ser jag fram emot sommaren. 🙂

Nästa vecka, alltså v.25 håller vi stängt för en liten semester och öppnar åter onsdagen den 27/6 och därefter börjar även våra öppettider för sommaren att gälla. Tisdagar till lördag från 17.00 har vi öppet hela sommaren tills skolorna öppnar igen i mitten av augusti. Det blir även sista dagarna med försommarmenyn nu i helgen och ny och fräsch meny kommer efter midsommar.

Som vanligt, håll koll på edsbacklabistro.se för event och gästspel.

Citron blancherad vitsparris med gran, marcona mandel, riven getost & vaktelägg. Säsongen var kort i år men den finns 2 dagar till hos oss.

För er som varit på Nya Vasaspelet utanför Domkyrkan har nog sett bistron där under pausen och kanske lyxat till det med ett glas vin? Vi har under varje tillfälle under Vasaspelet serverat pausservering med rättigheter för vin och öl, totalt 7st tillfällen. De två sista gångerna är nu på fredag och lördag, passa på!

För en tid sedan blev jag invald i Sörmlands Matklusters styrelse och har nu bland annat hand om mattävlingen Matverk Sörmland. Jag kommer skriva en hel del om det i framtiden. Matverk är Sveriges största nationella produktutvecklingstävling. Regionfinalen kommer arrangeras i Strängnäs på Ulvhälls Herrgård i höst och de lag som går vidare till riksfinal får tävla i Nyköping under Gastronomiska samtal i mars 2019. Vet ni någon med en fantastisk produkt som bara väntar på komma ut i butikerna eller är ni intresserade av att bilda ett lag med kockar och producenter och skapa något nytt? Då är detta tävlingen för er! Läs mer på matverk.se 

Kort uppdatering och lite tillrättavisande, häng med på sociala medier för det allra senaste! Nästa vecka på semestern bär det av till Göteborg där jag bland annat ska äta på restaurang 28+.
Ska bli gött!

Vi ses! 
MatiFokus

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.