edsbacka bistro strängnäs

Snart sommar

Nu har vi haft nya rätterna några veckor och nu inväntar vi bara sparrisen, den är EFTERLÄNGTAD! Det smygs in alla möjliga olika vilda örter (ogräs) just nu på menyn vart eftersom det kommer fram. Här om dagen picklade vi ca 800 g maskrosknoppar som kommer användas under årets gång. Även ramslök mjölksyras, torkas och fryses in inför året. Snart kommer det även färska granskott som är en riktigt smakbomb och något som vi använder året om i olika former och utföranden. Våren är underbar!

mjölksyrad ramslökMycket har hänt sedan sist, också därför tiden inte har funnits att uppdatera med inlägg här. Tid är dyrbart och att hinna med allt som man vill göra och måste göra är en utmaning. Från senast har jag bland annat gått med i styrelsen för Sörmlands Matkluster och vi hade första mötet nu i förra veckan. Ser fram emot nya utmaningar i matklustret och chansen att påverka och utöka nätverket. Matklustret har varit en stor del under de senaste åren på bistron och för mig. Det var inkörningsporten till alla de lokala råvaror vi har och använder idag och även alla de drivna bönder och producenter som man fått kontakt med de senaste åren. Det kommer bli kul och det känns som att styrelsegruppen kompletterar varandra rätt bra. Det som händer där, kommer det även att skrivas om här så ni kan följa med kommande händelser, blivande event och vad vi jobbar för i framtiden med Matklustret.
Vi har även fått en ny kollega i köket då William jobbade sista dagen hos oss för några helger sedan. Mathias är nya stjärnan på bistron och har tagit Willes plats. Mathias praktiserade hos oss för ca 3 år sedan när han gick sista året i skolan, välkommen tillbaka! Vi tackar William för en trogen tjänst och lycka till i framtiden, det har varit kul att ha dig på bistron de senaste två åren. Kör hårt på nya stället!

Nu i veckan kommer vi öppna upp vår lounge del utomhus på innergården får de som vill ta ett glas i friska luften. Vi kommer dock vänta fram tills efter midsommar med att öppna hela innergården med matservering och bar. I samma veva utökar vi våra öppettider med tisdagar till lördagar från 17.00. Snart är vi där och vi hoppas på varma och sena kvällar på innergården i sommar. Vi har några trubadurer inbokat i juli och augusti. Kolla på edsbackabistro.se under kommande händelser för att kolla vad som sker inom de närmsta månaderna.

kalvfile sotad fjällröding rabarber

Det är dags att bestämma er vart ni vill fira Mors dag den 27/5 🙂 Vi har som vanligt begränsat med platser med endast en sittning och serverar en trerättersmeny under lunchen mellan 12.00-14.00 för 495kr. Meny finns på bistrons hemsida.

Tiden går fort och vi laddar upp inför sommaren och försöker få ihop pusslet som kommer där till. Där emot saknar vi fortfarande en driven, självgående servis inför sommaren så HALLÅ! Hör av dig till oss! Utöver det så känns allt bra och hoppas på en bra sommar, ska bli roligt!

På söndag är det dags för sista Pop Up Dinner Club innan sommaruppehåll, sen drar vi igång i höst igen när mer tid finns! Temat är givetvis vårprimörer nu innan sommaren.
Vi ses!
MatiFokus

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.