rabarber getyoghurt

Planering inför sommaren och nytt på menyn!

Äntligen har solen börjat visa sig och nya rätter har skapats. Samma grundtanke som vanligt men med andra råvaror. Det ända som jag känner måste justeras är något krämigt på rätten med Mälargös, det saknas något där och jag tror att det behövs något typ av puré för att lyfta upp den en aning. Även vegetariska rätten som vi har nu måste bytas ut. Just nu har vi en kåldolme fylld med lättrökt potatis, Gotlandslinser, Karl-johan svamp, Almnäs tegel och salvia. Som serveras med vattenlingon, spetskål, vaktelägg och gräddig rödvinssås. Den är riktigt bra men vårkänslorna måste in även där. Måste klura på det tills nästa helg. Förberedelserna till kommande menyer har börjat då jag startade de första burkarna med mjölksyrad ramslök. Jag gjorde det förra året och det blev riktigt bra och hållbarheten blev längre än väntat, även fast salthalten är rätt låg. Nu börjar snart säsongen där vi ska samla ihop allt vi behöver för hela året med granskott, ramslök, rabarber, maskrosor med mera. Bara att bunkra upp inför framtiden. Nya menyn och övrig info finns på www.edsbackabistro.se

mjölksyrad ramslökAprilmånad har varit ganska lugnt hittills men tror nog att slutet kommer jämna upp den. Vi får hoppas! 🙂 Kampen om att hitta sommarpersonal i restaurangen fortsätter, riktigt trögt att hitta folk som kan motsvara våra behov. Generellt svårt att hitta restaurangpersonal överlag men att endast behöva personal i ca 1 1/2 och samtidigt behöva erfarenhet på det är inte lätt. Är man duktigt så har man ett jobb redan eftersom hela Sverige har brist på personal inom vår bransch. Vi kämpar på! I köket så kommer vi även få en ny kock inför sommaren då Wille som jobbat med mig de senaste åren bestämt sig för att sluta och gå vidare. Han kände att det var dags att göra något nytt. Alltid tråkigt att behöva byta ut bra personal men det är så det fungerar, att han stannade så pass länge ändå är jag nöjd över. Kockar har tendens att ständigt röra på sig och byta kök ganska ofta. En ny kille kommer in och förhoppningsvis går allt bra och han kommer ta hans plats i köket även efter sommaren.

I sommar kommer vi öppna vår innergård som vanligt, med plats för både matgäster och törstiga gäster. Egentligen kan man säga att matsalen flyttar ut vid fint väder. Inga större ändringar där ute. Några kvällar med trubadur är inbokade på innergården, datum kommer upp på bistrons hemsida senare mot sommaren. Även ett nytt roligt gästspel är inbokat efter sommaren, mer om det kommer upp inom kort. Håll utkik! (som vanligt begränsade platser och endast 1 sittning)
Som vanligt sker det små event och andra roliga saker titt som tätt så håll er uppdaterade för att inte missa dem. Vi har platser kvar på sista Skaldjursonsdagen den 6 juni, kom och fira nationaldagen med oss och moffa skaldjur och drick gott. Det blir inget mer av det i sommar, som tidigast senare i höst blir nästa Skaldjurstema. Det är dags att börja boka in er på mors dag då vi har extra öppet den söndagen. Vi tar emot sittningar mellan 12.00-14.00 och serverar en fast trerättersmeny för 495kr. (meny finns på edsbackabistro.se) Som vanligt begränsade platser, så först till kvarn!

Hoppas vi ses på bistron!MatiFokus

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.