montmatre

Ledighet & påsk

I år hade vi öppet för en tre rätters lunch fredag och lördag under påskhelgen. Det var första året på många som vi hade öppet, så det var intressant att se efterfrågan och om det är värt att fortsätta med påsköppet nästa år.  Jag tror i alla fall att det är någon form av lunchsittning som gäller dessa dagar och inte kvällar med middag. Slutresultatet blev helt ok, kändes som långfredagen var mer intressant än lördagen. Som det känns nu blir det nog ett nytt försök nästa år med samma koncept. Tack till er som kom och besökte oss nu under helgen, det kanske var början på en ny påsktradition? 🙂

Dagarna innan påsk var jag i Paris för första gången. Besökte många turistmål som man bara måste se när man väl är där, gick längds gränder och gator och avslutade resan med ett besök på restaurant A.T

montmartre

Positiv bild av Paris och åker mer än gärna dit igen. Vi bodde i Montmartre så det var en bra utgångspunkt. Att fransmännen går med en baguette under armen trodde man var en myt men det visade sig ganska snabbt att så var inte fallet, baguetter överallt. Priserna var aningen högre än vad jag föreställt mig och är i princip samma som här hemma i Sverige så restaurangbesöket drar snabbt iväg. Menyerna är stora och även fler rätter finns ofta nerskrivna på tavlor. Lider man av beslutsångest kan det ta en stund att beställa. Maten är inte jätte spännande utan är mer klassisk och lika utbud överallt. En trevlig sak är att nästan alla ställen säljer mindre glas med vin för ca 60 kr, perfekt på lunchen och när man vill testa på nytt. Servicen var överlag typisk fransk. Opersonlig, stressig, hetsig och långa väntetider. Inget som hade gett ett bra betyg här hemma men som det sägs – typiskt franskt. Resan var riktigt härlig och skönt att komma iväg och se lite nytt.
Besöket på A.T var bra men saknade helheten och var inte helt synkade med varandra i personalen. God mat men jag kände att saknade ”det”, riktigt gott vin och även kombinationen till menyn var toppen. Kul att idé att kombinera Asien, Europa och Skandinavien i matlagningen. Märkes att det var mycket Skandinavisk inspiration i rätterna med bland annat en olja från Högtorps gård med på menyn. Utseendemässigt såg maten helt fantastik ut och passade snyggt ihop med porslinet och miljön. Servicen som bestod av en sommelier/servitör samt kökets kockar var i osynk med varandra vilket var synd, märkes även när man tittade på andra bord att det var samma problem. Besöket var i helhet bra men inget fullpott denna gång. Däremot tror jag att om de får utvecklas och jobba in deras koncept mer kommer det att bli något fantastisk då alla grundstenar finns med.

restaurant a.t restaurant a.trestaurant a.t

 

 

 

 

Eftersom våren har dröjt har det inte heller blivit något menybyte än men planen är att börja byta när som helst nu så fort solen tittar fram och får fram lite primörer. Annars rullar allt på som vanligt och nästa onsdag är det dags skaldjurskväll igen. Boka om ni är sugna på räkor, krabba och annat gott. www.edsbackabistro.se

TIPS! –> Spana in mitt receptet på en vegansk makirulle gjord av rödalinser och tångkaviar.

Efterlyser fortfarande personal inför sommaren! 😉

Vi ses!

MatiFokus

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.