räkor

Skaldjur, korv & personal.

Våren har inte visat sig än men både sol och primörer är efterlängtade.

Premiärer av skaldjursonsdagen var förra veckan och gick hyfsat bra. Några små ändringar till nästa gång annars tycker jag i helhet att det gick bra och även att buffén blev bra och prisvärd. Räkorna och blåmusslorna var riktigt fina denna gång. Vi kommer även att ha vid varje tillfälle att det går att köpa Marennes ostron för endast 20kr/st under dessa temamiddagar, halva priset jämfört med vanliga kvällspriset. Vi testkör skaldjursonsdagar nu under våren fram till 6 juni då vi har den sista gången innan sommaren och om allt går bra kanske vi fortsätter med det här i höst igen. Vi får utvärdera och se hur det går.

Påsken är snart här och vi kommer i år att ha öppet för lunch fredag och lördag med en fast trerättersmeny. Vi tar endast emot bokningar dessa dagar så se till att boka. Dagarna innan påsken är jag en sväng i Paris och ska bland annat besöka Resturant A.T  Det ser jag fram emot, mer om det om några veckor.

Som ni kanske sett så söker vi personal inför sommaren så alla som känner sig manade eller vet någon som kan vara av intresse, kontakta mig!
Det här med personal är otroligt jobbig fråga i småstäder, det är verkligen svårt att hitta. Ännu svårare att hitta personal med kunskap och erfarenhet. Strängnäs och många andra småstäder för den delen, har i sig har inte någon dragningskraft av duktig restaurangpersonal , och närheten till Stockholm har gjort att alla som vill bli något eller vill jobba vidare inom branschen flyttar dit. Det är ju även så att ofta när man jobbar inom restaurang så jobbar man många timmar då andra i vanliga fall är lediga, eftersom det är då som folk vill roa sig. Småstäder är ofta inte anpassade efter människor som jobbar annorlunda tider, vilket gör att det blir svårt att få ihop det med den sociala biten och sin egen fritid och där är Strängnäs ett bra exempel. Vad gör man en söndag i Strängnäs? Sen har vi den absolut viktigaste punkten när det gäller personal. Det är att kunna underhålla personalen året om, även när det är som tuffast under lågsäsong. Det är svårt att behålla personal om det inte går att ge timmar, och ännu svårare att ge timmar när efterfrågan är begränsad och endast finns vid vissa dagar och perioder. Jag är medveten om att situationen kommer vara så här lång tid framöver och fortsätta vara så de närmsta åren. Det finns ingen riktigt bra lösning på problemet just nu och svårare blir det när hela landet skriker efter restaurangpersonal. Vad ska man locka med i Strängnäs? Svår nöt att knäcka..Aja nog om det.

korv med bröd visentburgareDet var en helg i korvens tecken, både i Stallarholmen och i Nacka. Korv och brödfestivalen i Stallarholmen och Korvfestivalen i Nacka. Två olika korvfestivaler under samma helg, men med två helt olika upplägg. Dock hade festivalen i Stallarholmen inte det skönaste vädret i år vilket gjorde det riktigt kallt. Annars är det en riktigt trevlig utomhus korvfestival med mycket rök, ståhej och korv.  I Stallarholmen är det personligt, hantverksmässigt och småskaligt. Tvärt om den i Nacka, mer industriellt och mindre personlighet och med helt andra råvaror. Bästa i Nacka var nog ölbaren och att den var inomhus (i alla fall detta år). Tycker inte riktigt det går att jämföra dessa två för att de är helt olika, den i Nacka påminner mer om en mässa och den i Stallarholmen mer som en utomhus marknad. Däremot gillade jag de små smakproverna som man fick i Nacka, dock saknades det kompletta korvrätter. Det är något som de båda festivalerna kan ta av varandra. Mer smakprover i Stallarholmen och mer kompletta rätter i Nacka. Pricken över i:et hade varit ett mindre öltält där de lokala bryggerierna kunde vara med att dela på i Stallarholmen, det hade gjort den mycket bredare och intresset större. Vi på bistron ställde inte upp i Korv och brödfestivalen i år, mestadels för tidsbrist och att det blir för mycket jobb att hinna med, samt att först stå utomhus och grilla från morgon till eftermiddag för att sedan åka tillbaka och jobba service på bistron. Det blir för mycket helt enkelt, men det var kul att äntligen få vara gäst. Jag hitta några intressanta produkter på båda festivalerna som jag köpte med mig hem.

NKB beer salami korv och bröd

 

 

 

 

Om ni missat att läsa min artikel om besöket hos Gaggan i Bangkok så gör det nu på Dinvinguide.se 

Tack & hej!

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.