Gaggan

Slut på semestern, åter till rutiner!

Nu är semestern slut men det känns helt ok!

Jag känner att jag ändå har hunnit med en del under dessa veckor. Resan till Thailand var härlig, med en otroligt blandad kompott inkluderat trekking, sol & bad, storstad och 2 stjärnigt restaurang besök. Jag har käkat allt i från insekter, durian frukt, gethjärna, bladguld, kycklingspett och en hel del ris. Sovit i tält & hydda i djungeln, nattbussar, hotell och power naps på stranden.

thailand

Nu i dagarna består varje dag av lite jobb i uppvärmnings fas, även om vi inte öppnar restaurangen för än fredagen den 2 februari. Det finns en hel del att styra upp efter att vi haft stängt cirka en månad och att vi även hade julbord strax innan gör att det finns en del att ordna med inför starten. Som ni kanske sett på bistrons hemsida så kommer det vara en ganska många special kvällar nu i vår så gå gärna in och kolla om ni inte redan gjort det. Som i vanlig ordning börjar vi året med ny och fräsch meny och några nya cocktails.

Snart är det även dags för nästa pop up dinner club och ni som har följt med på sociala medier kanske har sett filmen från första eventet?

Strängnäs Pop Up Dinner Club 29/10 2017 from MatiFokus on Vimeo.

Lite kort från besöket hos Gaggan. Restaurangen har indisk (indian progressive food) inriktning och har 2 stjärnor samt vunnit Asiens bästa restaurang i Asia 50 best tre år i rad. Menyn består av 25 st rätter och alla rätter är väldigt lekfulla. Menybladet som man får vid ankomst består av 25 olika emojis som varje representerar en rätt. Vid servering får man en viss del beskrivet men det utelämnas även en del för ditt egna smaksinne. 95% av rätterna äter man med fingrarna och består av ”one bite” rätter vilket är passande när man får 25 rätter. Var i helhet nöjd och maten överraskar verkligen, vissa kanske var aningen tråkiga eller att jag inte förstod dem men det vägs upp av de bra rätterna. Servicen var däremot lite sämre om man ska vara lite kritisk. I slutändan ett prisvärt besök och kommer gärna tillbaka för nya smakupplevelser.

Gaggan Anand Gaggan

 

Nu ska vi se till att 2018 blir ännu bättre än 2017 och NI ska vara en del i det! 🙂

Vi ses på bistron!

MatiFokus

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.