rimmad lax

Julbordet är snart uppdukat.

Om cirka 1 1/2 vecka dukar vi upp årets första julbord.

Förberedelserna är i fullgång och som vanligt är det alltid några mindre ändringar och nyheter. Årets enligt mig mest intressanta nyhet är att löjrommen är från Stallarholmen och julskinkan som är från Närsjö gård. Många råvaror är lokalt som i vanlig ordning. Allt från råvarorna i patéer, syltor, gös, grönsaker, bär, frukt och prinskorvar är från närområdet. Nu i veckan tar vi hand om all sill, vattna ur och lägga in i 123-lag och olika smaksättningar. Jobbet och tiden som läggs ner innan julbordet ens har börjat är nästan lika mycket som den tid som pågår under julbordet serveras. Vi gör i pegenrökt lammfiollöjrom från Stallarholmen rincip allt på plats och har koll på allt som finns att på buffén, bara att fråga på! Vissa saker som korv köper vi från Köttbutiken Millert & Dahlén och prinskorven som är gjord på vildsvin från Äleby gård. Årets julöl och julmust står Eskilstuna Ölkultur för, deras julmust är riktigt bra. Boka er plats om ni inte redan har gjort det! Vi har garanterat det mest personliga och välarbetade julbordet i närområdet, men även det dyraste. Men enligt mig det mest prisvärda för det man får. Hoppas vi ses vid buffén! På bild är det nyrökt lammfiol som vi varmrökt själva. Lammet är från Onsberga gård och löjrommen är från Stallarholmen.

Mårten gås blev uppskattat och var fullt sedan länge. Det var två år sedan vi serverade gåsmiddag sist men smakerna satt fortfarande i och middagen blev lyckad. En tradition som inte firas överallt men som tydligen uppskattas. Gästerna var av olika åldrar vilket var lite överraskande ändå. Kul, då gör vi om det nästa år igen!

Vi ses!

 

MatiFokus

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.