Strängnäs pop up dinner club

Ingen vila.

Händelserika och roliga veckor!

Det har varit Chefs dinner 2.0, som blev fantastisk. Rotary har haft luncher under veckan, hyfsat bra helg på bistron och avslutade allt med premiären av Strängnäs Pop Up Dinner Club.
Chefs dinner blev lyckat och uppskattat, kul att såna event uppskattas och det är även roligt för oss som deltar under kvällen. Många timmars planering och även efterarbete krävs för ett sånt här event men det är absolut värt det för att få skapa en sån här unikt samarbete mellan kockar och matintresserade gäster. Tack igen alla kockar som medverkade, utan er ingen chefs dinner! Spana in menyn nedan.

Meny Chefs Dinner 2.0 

andben vildsvin tripple cheese gurksorbet

 

Nu i söndags hade vi premiärer av Pop Up Dinner Club, där jag och Björn har skapat en dinner club för matälskande människor. Temat och menyerna är alltid hemligt. även plats och tid kan vara olika men nu hade vi första omgången på Ulvhälls herrgård en tidig söndagskväll. Temat denna gång var lokalt och egenplockat men även råvaror från norr i Sverige till Italien för det svarta guldet fanns med. All matlagning och uppläggning sker framför gästerna och alla kan följa allt som händer under kvällen. Det finns inget manus utan varje kväll blir unik. Vi hade 11 stycken serveringar inklusive kaffegodis så mycket variation blir det. Rätterna presenteras precis innan servering vid bordet hos gästerna och är annars helt ovetande vad som kommer serveras under kvällen. Bilder kommer inom kort då vi hade en fotograf på plats som både tagit foton och spelat in filmsekvenser under hela kvällen. Det råder nämligen mobilförbud på alla dessa tillställningar, här ska man umgås, mingla och ha trevligt. Ska bli riktigt kul och se resultatet! Ska inte avslöja mer eftersom hela idén med denna pop up är att det ska vara hemligt och ovetande.

ulvhälls herrgård
Men är NI matintresserade och känner att ett sånt här event skulle passa er? Skriv upp er på maillistan, för det är ENDAST inbjudna som får chansen att boka en plats. Premiären gick över förväntan och nu är det bara att jobba vidare med konceptet och förbättra till nästa upplaga som sker i vinter, inget exakt datum spikat än.

Mårten gås är om ca två veckor och är i princip fullbokat, vi har endast två platser kvar. Vi kommer servera en klassisk gåsmeny på tre rätter. Ska bli kul att göra en gåsmeny igen, det var två år sedan vi serverade det sist så extra kul med ett så stort intresse på en inte helt vanlig tradition.
Efter Mårten gås afton blir fokus helt och hållet på julbordet. Det börjar boka på rätt bra och vissa dagar är redan fullbokade så se till att göra er bokning snarast om ni har begränsade datum ni kan boka, annars brukar vardagar och vissa söndagar vara flexibla.

Den här veckan publiceras ett nytt recept på dinvinguide.se, håll utkik det borde publiceras i mitten på veckan. Det bjuds på en annorlunda ostservering för er som önskar göra något spännande med choklad och blåmögelost.

Nu under veckan har vi bland annat andra upplagan av Champagne mingel-klubben som BonneBox anordnar hos oss och fredag kör vi lunch för Rotary.

Vi ses!matifokus

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.