Edsbacka bistro

Moules night och marknadshelg.

Spännande vecka med moules night event och avslutas med marknadslördag.

Nu på torsdagskväll är det Moules night with MBC. Öl och blåmusslor står på menyn. Det kommer gå till så att Mälardalens brewing har med sig fyra olika ölsorter som man sedan får välja vilken av dessa man önskar att musslorna ska tillagas i och sedan väljer man en öl för att dricka till musslorna. Spännande koncept och det är första i sitt slag som vi anordnar. Kul att liva upp en vanlig torsdagskväll med något sånt här! Sedan på lördag är det marknad i Strängnäs vilket betyder helt koas här nere i hamnen, vi på bistron är helt inpaketerade av knallare och deras bilar. Hoppas vi slipper nödiga knallare och besökare på vår baksida och personalentré i år. Händer varje år och är sjukt irriterande och äckligt att folk pissar runt om restaurangen. Hände faktisk även förra veckan då jag ertappade en kvinna i ca 40-45 års åldern när hon satt och kissa bland sopphanteringen på baksidan. Sjukt äckligt! Nästa gång följer mobilen med så får alla nödiga människor får hamna med på bild och bli kändisar. Vi kommer inte att ha något special under helgen som de flesta andra restauranger runt om i stan utan vi kör på som vanligt med en härlig kvällsmeny.

Nästa vecka är det äntligen CHEFS dinner 2.0. Verkligen en kväll att se fram emot, det var riktigt kul sist och kommer bli minst lika bra denna omgång. Mer om det senare!

Vi hade ju hummerafton för några helger sedan i samband med premiären av svenska hummerfisket. Bra kväll dock aningen svagt intresse i år. Varför vet jag inte men vi höjde priset med ca 100kr i år, dock har det varit fullt senaste omgångarna. Men tur var det att vi höjde priset för att den var riktigt dyr i år och den kostade 1450kr/kg + moms. Dyraste hittills när vi köpt den.
Svårt att veta när vi sätter ett pris ca två månader innan eventet men är det premiär så är det. Det är ca 4 rätter bestående av hummer som sedan avslutas med en dessert. Väl värt pengarna då det inte snålas med fina råvaror denna kväll, en kväll av lyx helt enkelt.

hummerafton

Har även testat en intressant kyckling från Bosarp som är ett resultat från ett samarbete mellan Menigo, Långbro Värdshus och Gyllende freden. Ekologiska och KRAV-märkta kycklingar av rasen Rowan ranger som utöver deras vanliga kost med raps, ärtor och åkerböna har det tillsätts grönkål och morötter. Allt eko såklart.

Köttet är ljust och saftigt, stora kycklingar med bröstfiléerna på ca 250 g. En bra kyckling som levt ca 75 dagar. Däremot kanske jag inte kände jätte stor smakskillnad jämfört med annan ekologisk/KRAV-märkt kyckling som jag hade förväntat mig. Köttets färg är nog detsamma som vanligt, ingen större skillnad men om man däremot kollar på en majskyckling som är allmänt känt så ser man att de är mycket gulare i färgen än vanligt, inte för att färgen har någon betydelse för smaken. Men för övrigt är det en mycket god kyckling. Att ta steget att utveckla kycklingen i Sverige är bra för det behövs verkligen att någon tar tag i det och hoppas att det kommer fler inom en snar framtid. Det är alltid skillnad på råvara och råvara och ett bredare utbud behövs.
Förra helgen hade vi kycklingen som ett tips på Svarta tavlan. Den serverades med mangold, jordärtskocka, broccoli, potatispuré, smörad kycklingsky och Almnäs tegelost mixad med örter.

Vi ses!

matifokus

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.