Nya tider

Nu har vi klivit in i september och det betyder nya tider för mig och bistron.

Vi kommer nu bli säsongskrog och under lågsäsong är restaurangen öppen fredag och lördagskvällar. Under vardagarna öppnar vi upp för större sällskap, event, konferens eller vid abonnering. Och vid julbord och sommarsäsong utökar vi öppettiderna till fem dagar i veckan som vi har haft tidigare.
Det känns bra och jag tror det är rätt väg att gå, dock tror jag det kräver en hel del för att folk ska anpassa sig till ändringarna. Det kommer medföra att vi kan göra och ställa upp i saker runt om bistron och inte vara låsta på en plats utan vi blir mer flexibla i allt vi gör. Vi kommer kunna erbjuda mer intressanta event och aktiviteter och även kanske att vi kan flytta oss till andra platser vid behov. I samband med de nya ändringarna blir det även så att jag står för driften själv och Peter som jag tidtagare delade ansvaret med kliver av och endast jobbar halvtid under helger. Nu i september är det tre år sedan vi hade vår nyinvigning för bistron och de här tre åren har gått fort och vi har utvecklats enormt sedan dess.

Hösten bjuder på många event innan det är dags för julbord. Håll koll på facebook eller nyhetsbrevet för alla kommande event, platserna går ofta åt fort då det endast finns begränsade platser.
Nu närmast blir det Hummerafton i samband med svenska hummerpremiären i slutet av september.

Vi hade en suverän augusti som avslutades bra. Förra veckan hade vi utöver restaurangen som var bra belagd hela veckan även aktivmatlagning på Ulvhälls herrgård och sedan stod jag även på torget i Mariefred under Bondens egen marknad och bjöd på smakprover tillsammans med Marcus från Gripsholms Värdshus. Vi lagade en rätt med enbart lokala råvaror som bestod av Fläskbog från Onsberga gård, zucchini, lök, timjan och olika kålsorter från Mojave grönt, tomater, vitlök och zucchini från Hornuddens trädgård, honung från Stavtorps bigårdar, granskott och granskottsolja från Högtorps gård. Smakproverna var gratis då all mat sponsrades av Sparbanken Rekarne i Mariefred, bra initiativ!

Foto: Magnus Ornhammar, E-kuriren
Foto: Magnus Ornhammar, E-kuriren

Nu i dagarna har vi en hel del saker att ta tag i och få igång allt inför hösten och veckan avslutas med en större catering till ett bröllop.

Vi ses!

MatiFokus

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.