Sommarsäsongen är över

Nu har sommarsäsongen lidit mot sitt slut och våra vanliga öppettider är tillbaka.

Sommaren har varit okej, segstartad men hyfsat slut. Känns som majoriteten av gästerna varit nöjda med sitt besök hos oss, menyn har hållt bra standard och jämn kvalité. Med sommaren kommer också andra typer av gäster som tycker och har andra smakkriterier än våra vanliga ”lågsäsongs gäster”, på gott och ont kan man säga. Kul att få in nytt folk i restaurangen men samtidigt kan den typiska ”sommargästen” vara rätt besvärlig då den inte är så restaurang van men gärna vill verka vara det. Folk i branschen vet nog vad jag menar tror jag.
Sommaren betyder oavsett om det är mycket gäster eller inte långa dagar och tar på en både psykiskt och fysiskt.  Det är kul men samtidigt riktigt skönt när den är över, samma känsla som när julbordet är klart.
Jag själv är nöjd men sommarmenyn och tycker att den har hållit bra standard för att vara just en sommarmeny. Under sommaren brukar generellt restauranger förenkla menyn för att klara av trycket, det är mycket svårare att hålla en bra och stabil standard under sommartid då det är mer tillfällig personal och trycket från gästerna är större.
Nytt för i år var att vi även hade matplatser på innergården. Det fungerade bra och var populärt. En mysig innergård mitt i centrala Strängnäs med unik prägel. Synd bara att kvällarna inte var aningen varmare då vi inte har infravärmare. Vi har även 2 st fatöl från Mäladalens brewing som vi har kört hela sommaren, har fungerat bra trots att vi inte säljer så mycket öl utan mer vin. Kul att det fungerade, nu funderar vi på att fortsätta med det även under hösten/vintern. Vad tror ni om det?

Smakprov från sommarmenyn..

mozzarella från Öja gårdråbiff MagdakullanNorröna matjessDovhjort Äleby gård veckans fiskMälargösjordgubbar och buffelyoghurt

Nu börjar vi ändra i menyn till sensommarens goda tillskott. Från och med nästa vecka byts rätter ut. Kom och njut av sommarens sista smaker.
Hösten kommer bjuda på spännande saker som Moules night with Mälardalens Brewing, Champagneklubben och även ny upplaga av CHEFS dinner.  Om ni vill hålla reda på alla event så gör ni det enklast genom att skriva upp er på vårat nyhetsbrev eller hålla koll på Facebook och Instagram. Har ni nyhetsbrevet får ni veta allt innan det kommer ut på sociala medier och därmed steget före alla andra.

Från och med september gäller även nya öppettider för bistron då vi kommer att endast ha öppet restaurangen fredag och lördag. Resterande dagar finns vi för erat förfogande men vid slutna sällskap. Ni kan hyra våra lokaler som de är, ha dagskonferens, möten, anordna aktiv matlagning, ölprovning/Champagneprovning med mera. Ni bestämmer och vi hjälper er! Läs mer på vår hemsida edsbackabistro.se

Vi ses!

matifokus

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.