Snart sommar

Snart är sommaren här men innan dess ska vi ta ledigt en vecka under midsommar men sen är allt igång. Vi har redan nu smygstartat med innergården vid fint väder.

mors dag
Mors dag

Vädret har dock inte varit på det bästa humöret men vi får hoppas att det vänder snart så vår uteservering får komma till nytta. Vi har ca 25 matplatser och lika många soffplatser utomhus i år.
Det har varit en del att pyssla med sedan sist, det har varit mors dag, det har publicerats artikel/recept i tidningen Nöjesliv, vi har haft olika student cateringar och denna vecka har vi två stycken bröllop varav ena är på bistron på lördag och det är då abonnerat hela dagen/kvällen. Om ni är ute efter ett smarrigt recept till midsommardesserten hittar ni ett spännande recept med jordgubbar och vild plockade växter i Nöjesliv. (se bild längre ner)

Blev även som tidigare år en sväng till Smaka på Stockholm. Det var mycket folk, mycket mat & dryck men dock kan jag känna att förra årets festival var snäppet bättre gällande maten.

smaka på sthlm
Smaka på Sthlm

Under ledigheten ska det besökas Adam & Albin, slutföra sommarmenyn, fira midsommar och försöka varva ner innan det är dags igen, förhoppningsvis någon fisketur vore kul! Under juli är det även öppet tisdagar och det gäller fram till mitten av augusti. Så ta chansen att passa på och njuta av bistrons mat utomhus i år och även ta tillfället att skölja ner maten med MBC´s fatöl innan sommaren är över. Vi byter ölsorter när faten är slut så hoppas på en varierande sortiment. Just nu är det en IPA och red ale i tapparna.

Om ni mot förmodan vet någon som vill jobba i matsal i sommar/höst är det bara att sprida ryktet att vi söker en eller flera personer som kan vara lämpliga för tjänsten.
Vill tipsa om att passa på att äta våra sparrisrätter för efter midsommar försvinner de då den svenska säsongen slutar runt midsommar, nya rätter ersätter dessa efter ledigheten. (se bild nedan på förrätts sparris)

jordgubbar med vild plockade växter svensk sparris

Vi ses!

matifokus

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.