Dåligt med uppdateringar..

Tidbristen har gjort att nya inlägg inte har blivit av och hoppas på vända på den trenden inom kort..

svenska ostron
Svenska ostron från Skagerak. Tips på tavlan förra veckan.

Vi har en del saker framför oss nu inom närmsta tiden. Förutom att vi precis bytt ut rätter på menyn till mer vår inspirerat så har vi mors dag den 28/5 och efter det har vi ett flertal cateringar. Nu på fredag har vi även en special lunch i samband med att Culinary Craft har en invigning av deras stiftelse och gala middag senare på kvällen.
Det har varit mycket meny skrivande men efter att sommarmenyn är klar bör det vara lugnt ett tag framöver med meny spånandet. Den sega våren har gjort att de svenska primörerna har kommit sent och några bakslag har gjort de en aning dyrare och vilket har försvårat menyerna under våren. Jag tittade på foton från förra året och då fanns det en hel del av vårens bästa primörer. Som tur var hann jag mjölksyra svenska rabarber innan den försvann igen men hoppas den svenska finns tillgänglig igen inom kort. Den mjölksyrade har vi på menyn just nu på en dessert tillsammans med vit choklad, nakenhavre och harsyra. Kom ihåg att ibland finner ni intressanta tips och fynd på vår svarta tavla som inte finns med på någon meny. Innergården håller just nu på att plockas i ordning och städas för en ny säsong och väntas öppna i juni om vädret tillåter. Som det ser ut nu kommer vi att ha plats för ca 25st matgäster och lika många lounge platser i sofforna.

Innergården edsbacka
Möblerna på plats, öppnar i juni.

Det spånas även en hel del inför nya ändringar i bistrons verksamhet och en del pusselbitar ska falla på plats. Från och med september kommer jag att stå för hela driften för bistron och nya tider väntas, men redan nu går driften över till mig successivt. Nya samarbeten ska utvecklas och idéer spånas. Ett ny spännande event som vi har på gång med start i höst med BonneBox är en Champagneklubb med olika teman varje träff. Mer information kommer från BonneBox inom kort. Vi har som jag sagt tidigare även en rolig Champagne provning i samarbete med dem som vi kan erbjuda. Läs mer här! Även med våra lokala bryggerier kommer vi kunna erbjuda provningar med mat här på bistron söndag-torsdag från och med september. Vill återigen också tipsa om bistrons nyhetsbrev som vi kommer skicka ut, var först med kommande händelser och få informationen direkt i din inkorg. Så skriv upp er om ni inte redan gjort det, det kommer hända mycket de närmsta månaderna!

mälargös
Mälargös. Ny rätt från förra veckan.

Det var allt, må gott!

Vi ses.
matifokus

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.