Påskvilan är över

Påskvilan är över och vi kör nu på som vanligt.

Efter påsk kommer det att bli spontana ändringar i menyn allt efter mer bladgrönt växer upp som till exempel ramslöken, nässlor och kirskål. Just nu är vi mitt mellan två olika säsonger men när vi kommer in i maj börjar primörerna komma fram på riktigt. Efter det blir det bara bättre ända fram till i höst. Älskar våren och allt den bjuder på! Det är även två nya biffstockar från Onsberga gård på väg till oss som har hängt hos Köttbutiken i Stallarholmen sedan i mitten på mars. Snart på menyn. De två stockarna är de sista som vi har bokat upp hittills och det blir inget mer på en längre tid, så passa på nu innan sommaren.

Under påsken passade jag på att vila upp mig och spåna lite på menyer och mindre ändringar för framtiden men mestadels varva ner och bara ta det lugnt.

Självklart innehöll veckan även en del mat, dock ingen påskmat. Under en heldag i Stockholm på långfredagen besöktes Sturehof, Linje tio och bistro Barbro. Själva målet för dagen var besöket på Barbro. Vi åt deras Smaka på Barbro meny där köket väljer ut nio rätter som man delar på. Deras mat är asiatisk inriktning och det var bättre än jag väntat, var nöjd och riktigt mätt efteråt. Mycket mat för pengarna. Restaurangen ligger avsides under Liljeholmsbron så det är inget man bara går förbi om man inte vet om att det finns där. En oväntad favorit var deras rödkålssallad som var riktigt god. Väl värt ett besök!

Barbro rödkål wonton sorbet

Var ute på en ett mindre äventyr i Åkersskogarna i helgen där vi sov i vindskydd och provade fiskelyckan. Vi hade spanat in ett vindskydd för några veckor sedan som vi tyckte låg perfekt. Däremot gick vi aldrig dit och titta eftersom det var en lång bit till andra sidan sjön men vi bestämde oss för att vi skulle dit. Så i lördags var det dags. Vi packa ihop allt vi behövde som mat, ved och utrustning. Vi åkte dit och upptäckte att vi inte kunde ta oss nära med bil utan fick gå ca 1 km i varierande terräng i skogen med allt vi hade med oss. Det blev två turer fram och tillbaka, vilket tog oss ca två timmar och mycket slit att få dit alla våra saker.
Men läget var bra och låg öde på en egen sida av sjön, dock var vindskyddet inte optimalt men det fungerade. Vädret var idylliskt i början men senare mot natten slog vädret om till minusgrader och aningen blåsigt. Att sova utomhus i vindskydd och vakna upp till att ens dricksvatten har blivit slush och att det var minus var inte en go historia. Men efter lite eldande och en del kaffedrickande så var kroppen i någorlunda form igen. Fiskelyckan var inte med oss men det är inte det viktiga. Det är helheten och det enkla och fridfulla som gör det värt att åka ut en dag och natt som denna. Utomhus matlagning är verkligen helt annorlunda och kul. Ska bli roligt med sommar och värme så man kan öva lite mer på annorlunda matlagning med begränsade möjligheter.

älgsjön sunset koka kaffe frukost utomhus

Med ny energi och inspiration kör vi igång på onsdag igen, vi ses!

matifokus

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.