Våren har visats sig, men vintern kom tillbaka…

Sommartid, vårstädning och ruskigt marsväder.

Många längtar efter sol och värme, jag längtar efter primörer och härligt grönt. Förra veckan fick vi första leveransen från Hornuddens trädgård hornuddenmed övervintrad mangold, vitlöksblast och mikro grönt. En smygstart inför vårens gröna.

Fortfarande lugnt på bistron men vi har ändå haft en del abonneringar senaste tiden som har livat upp stämningen. Det brukar dra igång lite smått när solen kommer fram som drar ut människor på stan igen efter vinterns dvala. Mars har i övrigt varit lugnt. Menyn är nu utbytt och det kommer under den närmsta tiden bli mindre ändringar ju mer vårens bladgrönt kommer igång. Just nu är vi mitt mellan två säsonger men så fort lite sol och värme kommer så kommer de svenska primörerna att växa fort. En annan sak som är superfin just nu är gösen. Fick en riktigt färsk leverans förra veckan av en fiskare i Stallarholmen, se bilder nedan. Allt används i princip och kinder och rom kommer användas i ett senare tillfälle. Nya biffstockar från Onsberga gård hänger hos Köttbutiken och borde vara klara efter påsk. De slaktades runt den 24:e februari och har hängt sedan dess.

gös gös fileadmälargös

I höst börjar vi med den nya inriktningen och tanken är att bistron ska bli mer lättillgänglig än tidigare för andra event och arrangemang. Har man till exempel ett mindre företag så ska man enklare kunna abonnera bistron för en dagskonferens till ett lägre pris. Vi kommer inte att ha höga krav eller kostnader utan även de små företagen ska kunna konferera hos oss. Enkelheten i att konferera mitt i Strängnäs och att ha en hel restaurang för sig själv. På bistron kommer ni få personlighet och en småskalig känsla till ett bra pris. Utöver det kommer vi anordna minnesstund, föreningsstämmor, olika provningar med lokala tillverkare, fest, catering för hämtning och även att kunna hyra oss under vardagarna. Under fredag och lördagskvällar är allt som vanligt och alla kan komma och umgås på bistron. Allt kommer upp på vår hemsida inom en snar framtid. Redan nu kan ni läsa en del om det.

Men innan det ska vi först ha en fantastisk sommar framför oss och vi kommer satsa mer på vår innergård i sommar än tidigare. Många olika viner kommer finnas på glas och vi kommer även att servera två öl på tapp från Mälardalens Brewing CO under hela juli. Det kommer även vara mer fokus på mat utomhus och hela vår vanliga meny kommer även att serveras på innergården. Vi kommer dock inte att ha några trubadurer på innergården i år eftersom vi satsar mer på mat och service. Däremot finns fortfarande våra sköna lounge möbler att hänga i och njuta av sommaren och matdelen får riktiga bord och stolar för bekvämt kunna äta.

Bjuder på några bilder från en söndagsgrillning ute i skogen. Viltkabanoss, bacon, ostron, majs och ölkorv ute i skogen är aldrig fel en fin vårdag.

grillat ostron grilla korv med bröd

Jag letar fortfarande efter några hjälpande händer inför sommaren. Hojta till om det kan vara av intresse!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.