Senaste tiden

Tiden flyger förbi och nu är vi inne på tredje veckan efter semestern.

nya rätterFörsta tiden på året har vi lågsäsong och är bitvis väldigt lugnt men snart är det tid för att spåna på nästa meny men vi kommer att köra med den nuvarande en stund till, den känns bra och varierande. Vi har en begränsad del kvar av biffstockarna och är inne på slutspurten nu och finns veckan ut i alla fall. Sen dröjer det till längre in på våren innan nästa leverans kommer.

I måndags samlades en grupp engagerade människor hos Erika och Torbjörn på Onsberga gård för att diskutera griskött. I gruppen förutom jag själv och min kollega William i köket bestod resterande av en blandning uppfödare, slaktare och andra kockar som skapade heta diskussioner om hur alla led ska fungera för att skapa ett griskött med kvalité från glada grisar. Det är ett initiativ från en förening som heter Utegris i Sörmland som är relativt nystartat och det här var ett steg för att utveckla alla inblandade parter och led. Det var även kul och få se hur det ser ut på Onsberga eftersom vi köper en del kött från dem, bland annat kommer biffstockarna där ifrån som vi serverar just nu. På gården finns får, nötkreatur och utegrisar. De har drivit gården de senaste fem åren och har verkligen yrkesstolthet och värnar om hela kretsloppet och det är en ära att få vara med i deras utveckling och även de andra småskaliga grisbönderna.

Får lamm  utegris

Ta er tid och läs Första bilagan för att få veta lite mer om mig, MatiFokus och bistron. Kolla även in min sous vide tabell för nybörjare där ni kan få en bra grund i de olika temperaturer och råvarorna.

Många har frågat om vi kommer att öppna upp extra inför Alla hjärtans dag och vi kommer tyvärr inte göra det i år. Till stor del är att det faller in på tisdagen och kommer inte fungera med resterande planering av veckan. Ingen tvekan att vi hade fyllt upp restaurangen men det finns fler faktorer att tänka på som inte syns utåt. Däremot kommer restaurangen vara öppen på Mors dag som är en söndag i slutet av maj.

Korv & brödfestivalen arrangeras även detta år i Stallarholmen och vi kommer delta tillsammans med Äleby gård som vi gjort de senaste åren. Den 11 mars står vi där med rökiga grillar och brassar korv med goda tillbehör så jag hoppas vi ses där. Dessutom kommer StrangeBrew brygga en passande lättöl till oss som vi endast kommer sälja där på plats.

Må gott, vi ses & hörs!

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.