Tillbaka till verkligheten!

Nu börjar semestern lida mot sitt slut och planeringen är i fullgång för nya året.

Det har varit otrolig skönt och vila upp sig och rensa tankarna. Det har blivit en del mat och dryck som vanligt, vad annars?! Senast var jag på restaurang Ekstedt och åt en sex rätters meny, ett bra avslut på ledigheten. Det var gott, rökigt och avslappnat.

– Kylarna är nu påslagna, porslinet inplockat och nya råvarorna har börjat att anlända.

När vi gick på ledighet så levererade Erika från Onsberga gård två stycken biffstockar som slaktades den 15 december till Köttbutiken Millert & Dahlén i Stallarholmen. Lasse på Köttbutiken har varit snäll och hjälpt oss att hängmöra biffstockarna lite extra medans vi hade semester. Det är två stycken stockar från en hereford-anguskviga som var ungefär 33 månader gammal och som dessutom är KRAV-märkt. Stockarna vägde mellan 29-33 kg/st. Perfekt att starta upp nya året med. Jag har även bokat upp fler stockar som kommer levereras under våren och även de kommer hängmöras med extra kärlek. Totalt har dessa stockar hängt närmare 30 dagar.

Kviga Biffstock Biffstock

Nya menyn är klar och nu kvarstår bara upplagning och se om smakerna och upplägg kommer stämma överens med sin egen smakbild som fanns när jag skrev ihop rätterna. Små ändringar i rätterna kommer ske under hela första veckan vilket det ofta gör när vi byter rätter, alltid något som behövs ändras som inte känns helt ok. Jag tänker inte avslöja något som kommer vara med på menyn utan ni får helt enkelt hålla kolla efter uppdateringar eller besöka oss under premiär veckan.

Spana in! Om ni har lite extra lästid så bläddra igenom Första bilagan som är en webbaserad sammanfattning av mig, MatiFokus, bistron och lite till.

Nu ska det njutas av sista lediga dagarna och helgen innan vi på måndag börjar koka ihop nya menyn. Sen jobbar vi på som vanligt igen.

Om ni vill säga hej så vet ni var jag finns. Vi ses!

..Kolla in mitt senaste recept med Skreitorsk på dinvinguide.se 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.