Halvvägs..

Halvvägs genom julbordet.

20161201_1143100

20161128_130130Halva tiden har gått och fjol årets rutiner sitter som de ska igen. Allt har inte gått smärtfritt och det mest irriterande var samma vecka som vi började med julbordet så skulle vi varmröka 20 kg gös. Allt är rimmat och klart och ska dra igång rökskåpet men det fungerar inte. Säkringen hade gått, byter ut den och det verkar fungera. Efter en timme märker jag hur temperaturen inte kommer upp i mer än 27 grader. Allt strulade. Ett 3-4 timmars projekt blev ett 8 timmars jobb och ett mindre bra resultat. Slutprodukten blev godkänd men en ny batch är gjord med bättre resultat. Felet var värme elementet som hade gjort sitt. Nya reservdelar och lite meckande så är allt som normalt igen. Förövrigt fick vi otroligt färsk och fin Mälargös, som ni ser på bilden så ser ni hur fina de ser ut. Direkt från sjön till oss i princip.

Annars går allt som det ska och och förhoppningsvis får vi glada och nöjda gäster även detta år. Bokningarna såg trögt ut i slutet av november men det har fyllts på och är i princip fullt resterande dagar vi har kvar så det är kul. I år kommer råvarorna från bland annat Äleby gård, Närsjö gård, Onsberga gård, Köttbutiken Millert & Dahlén, Malmköpings gourmetgrönt och Hornuddens trädgård. Julskinkan kommer från Nibble gård och från Printz bageri har vi laddat upp med gott vörtbröd och pepparkakor. Var inte rädd för att fråga om innehåll och råvaror när ni är här för vi har lagt ner mycket tid på att samla ihop alla råvaror under årets gång för att kunna bjuda på så mycket lokalt som möjligt. Hos oss ska ni kunna frossa med gott samvete för er själva, djuren och miljön. Bjuder på lite smakprov från buffén.

20161203_165504 20161203_165419 20161203_165401 20161203_165343

 

Semester i sikte! Nu kör vi sista rycket, vi ses.

cropped-M.png

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.