En vecka kvar..

Tiden flyger förbi och nu är snart julbordet igång. Nästa vecka dukar vi upp för årets premiär.

sill
45 kg avsaltad sill. Dags för inläggningar.

Årets upplaga av julbordet har inte så många nyheter från föregående år, mestadels mindre ändringar. Årets bubblare är en egen rökt gös från Stallarholmen och en lättrökt lammpaté med rostad vitlök, salvia och svartpeppar. På sillarna ser det i princip ut som föregående år och även småvarma. Det mesta är alltså sig likt men det är mer råvaror från våra lokala producenter än det tidigare varit men i samma format. Det är skönt när man har rätter som man har gjort tidigare och man vet hur resultatet blir, man hinner inte testa så mycket råvaror och recept innan allt börjar då energin måste läggas på andra förberedelser. Ett julbord tar ganska många år innan man har riktigt erfarenhet av det eftersom det serveras så begränsad tid så det är lite speciellt med rutiner och recept med mera.

Vårat julbord är i mindre format än många andra, både i storlek och antal gäster men jag tror att vi får en otrolig jämn kvalité och det blir mer personligt än många andra restauranger tack vare att vi gör som vi gör. Jag hoppas ni som besökt och kommer besöka oss lägger märkte till sånt för de är de små detaljerna som gör det. Allt finns där för en anledning, inte bara för att folk vill ha det eller att det ”ska” finnas där. Alla de olika råvaru säsongerna finns med som till exempel granskotten från i våras, sommarens godaste jordgubbar, fläderblom, höstens trattkantareller och vinter squash.

Än är det inte försent att boka er plats. Vi har några platser kvar, främst under vardagar. Strangnas@edsbackabistro.se

Nu kör vi sista rycket och avslutar årets säsong med ett riktigt bra julbord!

Sista chansen för er som vill äta från kvälls menyn den här veckan, annars får ni vänta till slutet av januari.

Vi ses bland sillarna!

 

cropped-M.png

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.