Matsal

Nya rätterna, bistro öl och julbord.

Menyn är så gott som utbytt och klar, en sista ändring sker dock nästa vecka.

Höstens menyändringar är i princip är klara, dock sker en sista ändring nu på onsdag. Vi får se hur den ändringen mottages men det är något som många efterfrågat så vi ska test köra det nu 20160930_103018fram till julbordet börjar och sedan får vi se om vi fortsätter med det efter semesteröppningen i slutet av januari. Håll koll på onsdag om du är nyfiken!

Förutom nya rätter och har äntligen vår egna bistro öl Strange Fusion anlänt till huset och denna gång sitter smakerna och kolsyran! En öl som passar både till mat och det sociala drickandet. Stilen är en dark amber ale med lätt maltighet och citrustoner. Kom förbi och prova.

Lite kort vad som sker just nu hos oss. Vi har också extra förstärkning av två stycken elever från Rinmangymnasiet både i matsalen och i köket, alltid bra med ett par extra händer. Julbords förberedelserna börjar krypa sig på och nu är det dags att ni bokar in erat besök om ni vill säkerställa er plats. Som vanligt blir det klassiska inslag och med mycket lokala råvaror. Gästspelet med Jesper närmar sig men utöver det händer det inte så mycket mer än det normala. Nu kör vi på som vanligt och fokuserar på höstmenyn och julbords förberedelser. Vi har även bestämt att vi inte kommer servera den klassiska Mårten gås menyn i november som vi brukar göra.
Några foton av nykomlingarna på menyn. Från vänster är det Höstdessert med äpple, karamelliserad mjölk, mandel och en vaniljsås gjord av getmjölk. Ångad fjällröding med Hällestad svampmix, vaktelägg, malabarspenat, pumpakärnor och brynt smör. Dovhjort med bakade jordärtskockor, trumpetsvamp, enskottolja och viltsky smaksatt med fläderbär. Och den sista är en förrätt med rimmad/bakad torskrygg med senapsfrön, potatislök Olivia, bondbönor och blåmussla. Smaklig spis!

20161001_12361420161014_18225620161014_19263920161015_182439

Det var allt för denna gång.
Vi ses! cropped-M.png

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.