Champagnemiddag

Höstens första temakväll avklarad med succé!

I ett samarbete med BonneBox Champagne Mathelin gjorde vi en Champagnemiddag där det serverades en fyra rätters meny och tilltugg med fem olika Champagner.
Vi använde oss av hela deras sortiment som innehåller fem stycken olika sorter som skulle kombineras ihop med mat.
Eftersom hösten bjöd på en solig kväll så vi passade på och att duka upp en ostronbar på innergården där välkomst minglet ägde rum. Första drycken tillsammans med ostron blev Mathelin extra brut. Se hela menyn och dryckesvalet på fotot som finns nedan. Menyn som serverades blev med fransk touch så som anklever, kammussla och slätvar. Sista rätten som gick ut var en dessert med hallon och persika där vi toppade rätten med Mathelin Rosé vid bordet för en extra lyxig känsla.

Allt kändes bra och det blev en kväll utöver det vanliga och jag hoppas ni som var där tyckte det samma. Jag passade även på att testa några nya saker som med kammusslan tempererade jag till 50 grader i sous vide ca 20 min och sedan bara halstra på ena sidan innan servering. Texturen ändrades på musslan och blev fastare i köttet men ändå inte överkörd som en studsboll. Jag tror alla gillade det, inga negativa kommentarer i alla fall. Men som vanligt med mat är allt en personlig smaksak hur man vill ha allt tillagat med mera. Jag fick även några musslor över som jag rimmade i ett par timmar som jag sedan torkade och frös ner. Under service tog jag fram den och rev musslan över rätten som en sista touch innan den lämnade köket. Smaken blir mer koncentrerat och hjälper till att få ut mer smak. Nästa gång ska jag nog kallröka kammussla innan torkning för att få ut en mer häftig effekt i rivet. Några foton får sammanfatta kvällen.

20160903_190004 20160905_11483920160903_212716(0)20160903_191248 20160903_203411   20160903_21104320160903_21475020160903_210155

 

Har även publicerat ett nytt recept på rostad majs salsa om ni vill testa det hemma. Den finns också med på vår meny och då serveras den tillsammans med viltkött.
Nu är det bara att ladda om för ny vecka och på lördag är det hummerafton och det kan nog bli en del Champagne även då!

Tänkte påminna er om gästspelet med Jesper Näsström den 29/10 med fokus på desserter. Det finns endast ett fåtal platser kvar!

Vi ses!

cropped-M.png