Nu händer det grejer!

Mycket är på gång nu. Menybyte, bröllop och nya event.

Det har börjat glappa en aning mellan inläggen men det är egentligen positivt då det betyder att det är mycket att göra även dagar då vi har restaurangen stängt.
Sedan sist har det gjorts en del, bland annat en härligt och givande besök hos FarCon på Närsjö gård utanför Eskilstuna. Vi köper mestadels griskött därifrån men de har även nötkött.
Det är inte mycket griskött som får en att säga wow men när småskaliga producenter ger kärlek genom hela processen och låter grisarna böka ute året om och låter de vara just grisar och så ger det också bra resultat.
Korsningar är viktiga komponenter för ett bra resultat. De använder sig av raserna linderöd, mangalitz, lantras och duroc. Gården är även ekologisk och KRAV-märkt. Efter att hittat en ny förkärlek till griskött så har jag en längre tid tänkt att åka till deras gård och se hur allt ser ut. Grisarna har det bra och det märks även på köttet som är mycket insprängt fett i, smak, fin färg, härlig textur och mörhet. Som sagt alltid kul att besöka bonden på hemmaplan!
Passa på och åk dit nu under aptitrundan som arrangeras nu i september.

20160815_113324 20160815_114202 20160815_115314 20160815_115320 20160815_121807 20160815_113700

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu på onsdag gör vi sista bytet och ändringarna på menyn inför september och sensommarens primörer används flitigt på nya menyn. Råvaror som spritärtor, squash, tomater, kantareller, havtorn och mycket mer av sensommarens primörer används. Rätterna känns bra och hittade ganska rätt från start den här gången. Alltid kul när smakbilden och upplägget faller på plats som man har haft snurrandes i huvudet senaste tiden. Bjuder på två smakprov nedan från nya rätterna som kom upp förra veckan.

20160818_19150520160817_182839

Det är bröllopstider och på lördag har vi bistron abonnerad under lunchen och eftermiddagen för ett mindre bröllop och vigsel på bistron. Det blir första vigseln på bistrons historia så det ska bli roligt att få arrangera hela deras bröllop hos oss.
Nu när vi går in i september har vi två stora event med Champagnemiddag och hummerafton. Båda kvällarna är fullbokade och det är verkligen roligt med bra respons när vi arrangerar dessa event. Mycket slit bakom allt men det är otroligt roligt och givande att göra dem men det är det som är drivkraften sen när allt är igång. Det krävs dock mycket skapande med nya rätter då det aldrig är sig likt med meny eller dryck.

Idag släppte vi även ett nytt gästspel i slutet av oktober men denna gång behöver inte jag själv stå för skapandet då Jesper Näsström (officiellt känd från dessertmästarna 2015) kommer till oss och får stå för showen. Det kommer bjudas på fem rätters meny med fokus och inriktning på desserter. Läs mer om gästspelet på Facebook eventet.
Hösten kommer alltså bjuda på en hel del för de som söker det lilla extra i höstmörkret. Efter allt detta återstår all fokus på årets julbord. Det är bara att börja boka, vår första julbordsbokning kom i mars faktiskt.

Som vissa av er kanske märkt har vi nu återgått till våra standard öppettider igen, onsdag till lördag. Otroligt skönt faktiskt nu efter sommaren då det blir sex dagars veckor under sommarsäsongen så lite mer ”normala” tider är efterlängtat. Men när vi sedan går in i november månad blir det samma sak igen då vi under måndagar och tisdagar förbereder inför kommande julbord och fortsätter så under december när vi även då öppnar en extra dag i veckan. En sak som är rätt lustigt är när folk frågar -Har ni bara öppet fyra dagar i veckan? Vad gör du de andra dagarna? Jag försöker återhämta mig som alla andra kanske. Kombinationen att driva en restaurang och jobba som kock så blir resultatet i princip aldrig helt ledig. (ni som har varit/är i branschen vet hur det är) Finns ingen månad på året (förutom den vi har stängt såklart) som man inte jobbar mer än en normal ”svensson” under en månadsperiod och man aldrig ledig helger/röda dagar, och vi som ”bara” har öppet fyra dagar i veckan. Nog sagt om det, jag älskar mitt jobb och kommer inte byta bransch på länge!

Jag avslutar det här inlägget med att när jag ändå är inne på ämnet ledighet så tänker jag bjuda på några foton från ett nattäventyr jag gjorde efter jobbet i lördags. Sov under bar himmel i en hängmatta och grillade godsaker halva natten med en rejäl brasa. Rensa själen med en annorlunda AW med frisk luft och god mat och dryck i nya miljöer är aldrig fel. Det grillades bland annat lamm, majskolvar, ostron och musslor.

20160820_232148 20160821_055221 20160821_060338 20160821_053838 20160821_06224020160821_055437

 

 

 

cropped-M.png

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.