paco jet

Avslutade veckan med miljöombyte och bröllop.

I lördags blev det ett bröllopsgig på Ulvhälls herrgård med temat ”dark fairy tales”, ett perfekt avslut på arbetsveckan.

20160806_145958

Vi stängde bistron en dag tidigare förra veckan för att för en dag flytta vår verksamhet till Ulvhälls herrgård för att hjälpa till på ett bröllop. Tema var dark fairy tales vilket gjorde allt mer intressant, annorlunda och en mer avslappnad känsla. Herrgården var verkligen ett passade ställe för ett sådant här tema eftersom det är en byggnad från senare 1700-tal.
Maten som serverades till nästan 70 personer bestod först av tre olika tilltugg och sedan en tre rätters meny som avslutades med tårta.
Menyn bestod av

  • Avokado, gröna ärtor, solrosfrön, salladslök på rispapper.
  • Cheviche på kammussla med lime, sjökorall, gräslök och chili emulsion.
  • Bakat vaktelägg serveras i hjärtsallad med nässlor och ramslökskräm.
  • Bröd & Smör
  • Krondills rimmad och bakad Mälargös från Stallarholmen med gurka, gurkört, bondbönor, regnbågsrom och purjolöks vinnigrett smaksatt med dill och flädervinäger.
  • Dovhjorts rostbiff med svarta vinbär, granskott, sommarkantareller, primör morötter och krämkokt grönkål serverades på sidan av.
  • Gräddfil och smulbärs sorbet smaksatt med fläder. Serveras med hallon, choklad & maltsmulor, spansk körvel, kryddtagetes och harsyra.
  • Tårta *Vi stod dock inte för tårtan utan levererades av några andra

Det svåra med maten vid ett sånt här ställe är att alla gäster sitter på övervåningen och köket är där nere. Förrätt och dessert är oftast inga problem men när det kommer till varmrätt så måste det gå fort eftersom det inte finns en riktigt ”lucka” med värmelampor där man lägger maten och även att den sen ska upp till gästen utan att bli kall.
Allt löser sig bara allt synkas och flyter på. Man måste även tänka på när man skriver menyn att den anpassas till det stället man ska servera det på, man kan till exempel inte tro att en meny som man i vanliga fall serverar på bistron utan några problem kommer att fungera vid såna här tillfällen och andra platser. Det finns inget restaurangkök utan det är mer ett ”hemmakök delux” men med alla arbetsytor fungerar det bra med stora sällskap. Några foton från dagen, vissa är tyvärr lite suddiga.

20160806_182727
Till bords.
20160806_160238
Tilltugg med vaktelägg och hjärtsallad.
20160806_161938
Vispat smör med rödbetsjucie som symboliserar blod.

 

 

 

 

 

 

20160806_181904
Förbereder förrätt, gösen rullas i krondill.
20160806_190355
Förrätt.
20160806_190422
Vegan förrätt. Noriblad med linsfyllning, tångkaviar.

 

 

 

 

 

 

 

 

20160806_195043
Garnering, huvudrätt.
20160806_195024
Vinbärspuré penslas och toppades sen med granskott, svarta vinbär och örter.
20160806_200355
Huvudrätt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20160806_200412
Huvudrätt, klart.
20160806_211419
Dessert.
20160806_172720
Tårtan. Ej tillverkad av oss.

 

 

 

 

 

 

 

 

Den här veckan är sista veckan med sommar öppettider och på lördag är sista kvällen för innergården. Se till och kom och njut nu innan det blir försent. Vill även uppmärksamma vår Hummerafton i september som är den 10/9. Det är nu halvfullt med bokningar så det är dags att säkra er plats.

Hoppas vi ses i veckan.
cropped-M.png