En tids tystnad…

Det har hänt rätt mycket sedan sist men orken och tiden har inte funnits till för att skriva något, men nu kommer en snabb uppdatering.

Vi är inne på upploppet för sommarsäsongen och vi har öppet tisdagar i ca två veckor till innan vi återgår till våra normala öppettider som är onsdag till lördag. Lördagen den 13 augusti blir vår 20160723_205515(0)avslutning för sommaren och då kommer Sonny & Petter återigen avsluta med en spelning på innergården. Förra spelningen som vi hade den 23 juli blev toppen och vi hade även ett litet quiz med och priset blev en valfri dessert inne i restaurangen för det vinnande laget. I mitten av augusti kommer även menyn att börja bytas ut och borde vara helt utbytt innan månadens slut.
Lite från veckan som gått så. Veckans fisk var fjärsing som jag fick ett litet parti av. Inte så lätt att få tag på denna delikatess men den är riktigt god. Jag föredrar och steka den i rikligt med smör. Tips på tavlan var soja och sesamrimmad Fröya lax med vaktelägg, färska bondbönor, rostad sesamfrö, sriracha majonnäs och dillvinägrett. Det fanns endast ett fåtal portioner av denna förrätt och den gick åt snabbt, först till kvarn gäller alltid på tipset och råvarorna ändras efter tillgång. (se bild nedan)
Fick en speciell pepparsort av några gäster som heter voatsiperifery. Jag hade aldrig hört talas om den förut men den finns att köpa i bättre delikatess butiker. Det är en vildpeppar från Madagaskar som växer längs med höga träd och kan bli upp till 20 m höga. Den plockas för hand och är en ovanlig och unik pepparsort med en intensiv pepparsmak med en frisk ton av citrus. Ska bli roligt att experimentera med olika smakkombinationer med den här pepparsorten.

Mitt Strängnäs anordnade en tre dagars festival i stan med olika event och första dagen bjöds det på ”Kockarnas Kamp” på Gyllenhjelmstorget. Det var en jämn kamp mellan alla tre kockar men avgörande och sista slaget blev färsbiffen som skulle väga exakt 150 g. Jag tog 140 g men det räckte inte då segraren tog 144 g. Varje gram felmarginal gav 10 sekunders påslag på totaltiden. Kul idé med en ärlig duell och tävlings nerverna fanns nog i oss alla. (se bild nedan)

Överlag har veckan varit riktigt bra och äntligen har det känts mer som sommarservice i restaurangen. Nu i veckan som kommer är det fullt fart med catering och bröllop, ska bli kul! Kom och njut av innergården innan vi stänger för säsongen, bara denna vecka och nästa kvar sen är det stängt för denna säsong. Även sommarmenyn är inne på sista versen så om ni haft någon favorit i sommar är det dags att återuppleva det igen innan de försvinner och sensommarens råvaror tar plats. Om ni vill ha extra kolla med det senaste så följ även med på Instagram och Facebook så får ni direkt uppdatering.

Hoppas vi ses i veckan!

20160727_185938
Tips på tavlan.
2620520373
Från ”kockarnas kamp” Anordnat av Mitt Strängnäs. Foto lånat & taget av Joakim Serrander (Strängnäs tidning)
20160726_154705
Veckans fisk, Fjärsing.

 

 

 

 

 

 

 

 

M

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.